- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Το παράρτημα Καρδίτσας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!!!

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τη δομή της Καρδίτσας (πρώην ΚΕΠΕΠ), επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για να διαμορφώσει πλήρη εικόνα των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που δημιούργησε στο Νομό μας η πανδημία του covid 19.

Τον βουλευτή υποδέχθηκε στην τοπική προνοιακή δομή η Διοικήτρια κ. Δήμητρα Παππά, με την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για λειτουργικά θέματα, με κυρίαρχο αυτό της στελέχωσης με προσωπικό.

Η κ. Παππά επισήμανε ότι η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από την πρώτη στιγμή έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την βελτίωση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στη χώρα και καθημερινά παράγει έργο ώστε η πανδημία του κορωνοϊού να επηρεάσει όσο το δυνατό λιγότερο τους ρυθμούς επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ένα από τα βασικότερα είναι η ενίσχυση των δομών με ειδικότητες όπως μάγειρες, νοσηλευτές, βοηθούς θαλάμων κ.α. ένα πάγιο αίτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Επίσης, η κ. Παππά χαρακτήρισε αναγκαία τη στήριξη των εργαζομένων στις δομές με επίδομα ανάλογο αυτού που δόθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας για την τεράστια συνεισφορά τους στην μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.

Όπως τόνισε η κ. Παππά, οι εργαζόμενοι τόσο στην προνοιακή δομή της Καρδίτσας που φιλοξενεί τα ανήλικα ΑμεΑ, όσο και στις υπόλοιπες δομές του Κέντρου, αυτό το τρίμηνο της μεγάλης δοκιμασίας του covid 19, εκτιθέμενοι σε εφάμιλλους υγειονομικούς κινδύνους με αυτούς των  συναδέλφων τους στα άλλα Νοσηλευτικά ιδρύματα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν τους περιθαλπόμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και βαριά περιστατικά που απαιτούν ειδική και αδιάκοπη φροντίδα.

Θα πρέπει λοιπόν και αυτοί να επιβραβευτούν, διότι οι υπηρεσίες που πρόσφεραν και συνεχίζουν να παρέχουν στους αδύναμους και με ιδιαίτερα προβλήματα συνανθρώπους μας είναι μοναδικές και υπερπολύτιμες για την κοινωνία μας.

Ο κ. Κωτσός χαρακτήρισε «τυχερό» το Ν. Καρδίτσας που διαθέτει εδώ και χρόνια έναν ολοκληρωμένο πυρήνα προνοιακής προσφοράς όπου έχει πρόσβαση κάθε ελληνική οικογένεια.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την τοπική δομή, την διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, εξεδήλωσε τη μεγάλη εκτίμησή του στο ξεχωριστό έργο που επιτελούν, υπογραμμίζοντας πως θα είναι πάντα στη διάθεσή τους για την από κοινού προώθηση λύσεων στα ζητήματα που τους απασχολούν.