- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δάλλα Κωνσταντία : 365 ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Κλείνοντας έναν χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, νιώθω την υποχρέωση να καταθέσω στους πολίτες του Νομού Καρδίτσας έναν απολογισμό των δράσεων μας, έχοντας πάντα κατά νου την ποιοτική φροντίδα των πολιτών του Νομού μας, που αναζητούν υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας. Πρωτίστως δε να ευχαριστήσω από καρδίας όλους του συνεργάτες μου υπαλλήλους του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Ξεκινώντας το έργο μου ως διοικητής του Νοσοκομείου, στις 16 Ιανουαρίου 2014, έθεσα ως στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, με εντιμότητα και εργατικότητα, θέτοντας αυτό να συγκαταλέγεται από τον Ιούλιο του 2014 στα 10 καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας όσον αφορά στην αποδοτικότητα του προσωπικού σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι κατατεθειμένα στο ΕΣΥ.ΝΕΤ  ΄Εκτοτε βρισκόμαστε στις δυο πρώτες θέσεις αξιολόγησης των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ.

Αρχικά, διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου έργων ΕΣΠΑ ύψους 6.000.000€. Δεδομένου τούτου εργαστήκαμε με σκοπό την ολοκλήρωση των παρακάτω στόχων με την συνεργασία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας και της Ομάδας ΕΣΠΑ του Νοσοκομείου.

1.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΣΠΑ

2.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΣΠΑ»

 

3.Τομέας Ψυχικής Υγείας.

5.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΕΙΣ  για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Η φορητότητα του εξοπλισμού του προγράμματος διευκολύνει την ειδική ομάδα επαγγελματιών υγείας (ιατρός, νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας) να επισκέπτεται απομακρυσμένες κοινότητες σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα  οφέλη του προγράμματος οι κάτοικοι αυτών των περιοχών Εδώ και 11 περίπου μήνες εφαρμόσαμε το πρόγραμμα αυτό μία φορά το μήνα γίνεται από το Κ.Υ. Μουζακίου σε απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως στον ορεινό όγκο ευθύνης του. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και γίνεται με την συνεργασία VODAFONE- VIDAVO- ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

 

Πέραν των παραπάνω, σε μια περίοδο δύσκολη για την Χώρα καθώς και για την Δημόσια Υγεία,  που πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να την καπηλευτούν,  εκείνο που κάναμε καλύτερα ήταν να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΑ  ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, με ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ  να ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ  καθημερινά προβλήματα, να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  και να ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ τους στόχους που θέτουμε γύρω από την ποιοτική φροντίδα υγείας του συμπολίτη μας.

Για μια ακόμη φορά ΣΥΓΧΑΙΡΩ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ  τους συνεργάτες μου – εργαζομένους του  Νοσοκομείου μας  για την Εργατικότητα, Αυταπάρνηση και την αμέριστη Υποστήριξη τους.

Με τιμή

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Δ. ΔΑΛΛΑ