- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήλωση στοιχείων και ΑΦΜ στον ΤΟΕΒ Τιτανίου

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Τιτανίου) γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το νόμο 4546/2018, οι υπόχρεοι για την καταβολή των δαπανών (πάγιες στραγγιστικές εισφορές, αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα ( υπέρ των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων υποχρεούνται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2019 να υποβάλουν στον Οργανισμό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα (αγροτεμάχια) ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα, δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ).

Η δηλώσα αφορά όλους τους ιδιοκτήτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) αγροτεμαχίων τα οποία ανήκουν στην περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Τιτανίου και θα πρέπει να υποβληθεί στον Οργανισμό, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ασχέτως προηγούμενης δηλώσεως.

Αν η χρήση του ακινήτου έχει παραχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τον ιδιοκτήτη του σε άλλο πρόσωπο έχει συμφωνηθεί η καταβολή των οφειλών να γίνεται από το πρόσωπο αυτό, ιδιοκτήτης και παραχωρησιούχος υποβάλλουν κοινή δήλωση, που υπογράφεται και από τους δύο και περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τους ΑΦΜ. Υπόχρεοι καταβολής των στραγγιστικών τελών είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν την υψηλή κυριότητα των αγροτεμαχίων.

Αν μεταβληθεί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω στοιχεία του υπόχρεου, οφείλει να υποβάλει νέα δήλωση με τα επικαιροποιημένα στοιχεία μέσα σε δύο μήνες από τη μεταβολή.

Για τις ανωτέρω δηλώσεις διατίθενται στον ΤΟΕΒ Τιτανίου σχετικά έντυπα, τα οποία έχουν επισυναφθεί και στις ειδοποιήσεις του έτους 2018.

Η μη υποβολή της δήλωσης αυτής και η απόκρυψη στοιχείων των ωφελουμένων ακινήτων είτε η μη έγκαιρη και εντός διμήνου αλλαγή αυτών συνεπάγονται επιβολή προστίμων, που φτάνουν στο διπλάσιο της εισφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των ωφελουμένων προβλέπεται και η εξόφληση χρεών μέσω δόσεων, που ορίζονται με ειδικότερες αποφάσεις του ΤΟΕΒ Τιτανίου.