- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου

Είναι δεδομένο ότι το σχέδιο του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου που δόθηκε προς διαβούλευση σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αδικεί κατάφωρα την Καρδίτσα. Η σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της Περ. Ενότητας και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά προς το παρόν φαίνεται πως δεν ελήφθησαν υπ όψη από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Για τους λόγους αυτούς και για να στείλουμε ένα ισχυρότερο μήνυμα προς κάθε αρμόδιο οργανώνουμε την Παρασκευή στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων συγκέντρωση πολιτών. Μοναδικός και αποκλειστικός στόχος μας να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της σύσκεψης της Παρασκευής τις οποίες και υπενθυμίζουμε:

Ζητάμε:

  1. Tην παραμονή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στη Καρδίτσα, και όχι την κατάτμηση και ουσιαστικά τη διάλυση αυτού με τη μεταφορά του επιστημονικού αντικειμένου της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα.

Μια τέτοια προοπτική θέτει αφενός σε κίνδυνο τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που διαθέτουν σήμερα οι απόφοιτοι του Τμήματος καθώς διαχωρίζεται ο τίτλος του Διαιτολόγου από  αυτόν του Διατροφολόγου, και αφετέρου στερείται η πόλη της Καρδίτσας από τα ποικίλα πλεονεκτήματα της μέχρι σήμερα λειτουργίας του.

  1. Τη δημιουργία Σχολής με έδρα την Καρδίτσα. Η Καρδίτσα είναι ο μοναδικός νομός, από τους πέντε στους οποίους στηρίζει τη λειτουργία του το νέο πανεπιστήμιο, που δεν θα έχει έδρα σχολής. Είναι τελείως ακατανόητο με ποιά κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή. Η μη ύπαρξη έδρας σχολής στην Καρδίτσα είναι ξεκάθαρο ότι θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων περιοχών.
  2. Την παραμονή του Τμήματος Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, και μάλιστα με τη νέα προτεινόμενη από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος ονομασία “Τμήμα Επιστημών & Σχεδιασμού Προϊόντων Ξύλου και Βιοϋλικών”.

Ο προτεινόμενος από το Υπουργείο, τίτλος “Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δασικών Πόρων”, σύμφωνα και με τη Συνέλευση του Τμήματος, δεν καλύπτει τα εγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα της Τεχνολογίας Ξύλου, του Σχεδιασμού Επίπλου και της Τεχνολογίας Παραγωγής Επίπλου και Ξύλινων Κατασκευών, τα οποία πραγματεύεται το Τμήμα με επιτυχία τα τελευταία είκοσι έτη.

  1. Την αυτονόητη διατήρηση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος .
  2. Θεωρούμε σε θετική κατεύθυνση τη δημιουργία του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

Δεν μπορεί η Καρδίτσα να είναι ο φτωχός συγγενής. Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μην βγει χαμένη η περιοχή μας από τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου. Μακριά από κόμματα, μακριά από άλλου είδους επιδιώξεις και τακτικισμούς καλούμε αύριο Παρασκευή στις 11:30 όλες τις Καρδιτσιώτισσες, όλους τους Καρδιτσιώτες στην πλατεία Δικαστηρίων για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να αδιαφορήσει καθώς τα όσα αποφασίζονται τώρα θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής μας για πολλά χρόνια.

Τέλος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των υπαλλήλων στη συγκέντρωση, η Περ. Ενότητα θα παραμείνει κλειστή από τις 11 π.μ.