- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Καρδίτσα – Δέλτα

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος έπειτα από την οριστικοποίηση της ένταξης του δρόμου Καρδίτσα- Δέλτα στο ΕΣΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η ανακατασκευή του οδικού τμήματος από το Δέλτα ως την είσοδο της πόλης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το Δήμο μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τις  μετακινήσεις και τις μεταφορές. Ικανοποιείται έτσι ένα χρόνιο αίτημα όλων των Καρδιτσιωτών που έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια πολλά θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο.

            Ως Νομάρχης εκφράζοντας και την καθολική απαίτηση των πολιτών πίεσα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου για την ένταξη της μελέτης, η οποία έγινε δυνατή το 2009 και στη συνέχεια άσκησα πίεση στην αιρετή Περιφέρεια με αρθρογραφία και ερωτήσεις για την έναρξη της εκπόνησής της. Παρά την τριετή καθυστέρηση, αυτή ξεκίνησε τελικά το 2014, για να φτάσουμε σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση της ένταξης του έργου που αποτελεί μια δικαίωση όλης αυτής της προσπάθειας και της συνεχούς πίεσης που ασκήσαμε για την ολοκλήρωση της μελέτης.

            Εκφράζω την βαθιά ικανοποίησή μου και συγχαίρω την αιρετή Περιφέρεια για την  δρομολόγηση του έργου. ”