- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήλωση του Δ. Αναγνωστόπουλου για το Αντάμωμα των Καραγκούνηδων

Με ιδιαίτερη τιμή η περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της περιφέρειας Θεσσαλίας, συνδιοργανώνει στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ΠΕΔ Καρδίτσας, το 6ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Αγροτική λαϊκή λατρεία, έθιμα, δοξασίες, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στο λαό της πεδινής Θεσσαλίας, στους Καραγκούνηδες», και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας.

Πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούν στους γηγενείς κατοίκους της Θεσσαλίας, τους Καραγκούνηδες, οι οποίοι διατηρούνε στο πέρασμα των χρόνων άλιωτα τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Μέσα από το Διεθνές Συνέδριο, το Πανελλήνιο Αντάμωμα και τον τρανό χορό, προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πλούτο αυτό.

Οι Καραγκούνηδες αποτελούν μια ευδιάκριτη πολιτισμική ομάδα, ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του Ελληνισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από την συμμετοχή τους στους απελευθερωτικούς αγώνες και από τον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας.

Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί χρέος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στους Συλλόγους του τόπου μας να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πλούσια δράση τους, και όλοι μαζί να αναδείξουμε την ιδιαίτερη πολιτισμική μας ταυτότητα.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την δραστήρια Αμφικτιονία για το έργο της και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις.