- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αποζημίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους

Μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια του Δήμου Σοφάδων, ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι έχουν γίνει αναγγελίες για όλα τα χωριά του Δήμου και για ΕΛΓΑ και για ΠΣΕΑ.

Οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες και οι υποδομές τους έχουν πάθει ζημιές, μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις αποζημίωσης στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σοφάδων, μέχρι την 5/10/2020 για όλα τα χωριά του Δήμου.  Για Ματαράγκα και Ερμήτσι οι δηλώσεις θα γίνονται στην Ματαράγκα.

Για την υποβολή της αίτησης ζημιάς καλλιέργειας, χρειάζεται ΜΟΝΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ. Σε επικοινωνία με το αρμόδιο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μάρτυρες στο χωράφι τους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Για τις ζημιές στο Ζωϊκό κεφάλαιο οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσσοκόμοι θα πρέπει πρώτα να πάρουν τηλέφωνο στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν την ζημιά τους, στα : 2410231300 και 2410231929.

Επίσης για τις ζημιές σε μόνιμες φυτείες, εγκαταστάσεις και αποθηκευμένα προϊόντα οι παραγωγοί θα μπορούν να κάνουν δηλώσεις ΠΣΕΑ, όμοια μέχρι 5/10/2020.

Για επικοινωνία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου (Αγίου Γεωργίου και Πλαστήρα, Σοφάδες )  και στα :

Τηλ: 24433-53301/303

Φαξ: 24433-53304

e-mail.: ggasofadon@sofades.gr

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ