- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δήμος Σοφάδων: Πρώτο κουδούνι για μια διαφορετική σχολική χρονιά

Με τους νέους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς και τελέστηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων.

Για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, στο προαύλιο των σχολείων παραβρέθηκε μία μικρή αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα, που παρακολούθησε το μυστήριο του αγιασμού. Οι υπόλοιποι μαθητές βρίσκονταν στις τάξεις τους.

Οι μαθητές μαζί με τα βιβλία παρέλαβαν και τις μάσκες που διανεμήθηκαν από τον δήμο Σοφάδων και τις υπηρεσίες του, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες ενώ τα παιδιά του Δημοτικού παρέλαβαν και τα παγουρίνο.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος παραβρέθηκε στο Λύκειο Σοφάδων, στο Γυμνάσιο Σοφάδων, στο 2ο Δημοτικο Σχολείο Σοφάδων και στο 2ο Νηπιαγωγείο Σοφάδων, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ Θώμη Καφάση Δεδιλιάρη και Δημήτριο Κοντοβά, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Ιωάννη Σταμούλη, τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ. Παππά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τσινόπουλο.

Τους Αγιασμούς τέλεσε ο  Πρωτοπρεσβύτερος Αρχιερατικός  Επίτροπος του Δ. Σοφάδων και Εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Σοφάδων π.Ηλίας Β. Γώγος, ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του στους μαθητές μεταφέροντας παράλληλα το μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμοθεου.

Ο κ. Σκάρλος απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή κάνει ότι καλύτερο ώστε τα σχολεία του δήμου Σοφάδων να είναι έτοιμα για αυτή την διαφορετική σχολική χρονιά.

Ευχήθηκε δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους, σημειώνοντας πως παρά τα νέα δεδομένα, είναι βέβαιος ότι οι μαθητές θα ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και θα κατορθώσουν, με εφόδια τις γνώσεις τους, να επιτύχουν τους στόχους τους!

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πώς τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και προσωπικά ως δήμαρχος, θα είναι δίπλα σε κάθε ανάγκη, σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε καθημερινό θέμα που χρειάζεται επίλυση.