- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου: Συνδικάτα εργατών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως καθημερινά για το μέγεθος της σήψης, στην οποία έχουν φτάσει οι συνδικαλιστικές εργοδοτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κορυφής στη ΓΣΕΕ αλλά και σε τοπικό επίπεδο εδώ στην Καρδίτσα.

Μετά τον εργοδότη Καραγεωργόπουλο, που έχει τέσσερις εταιρίες και άλλους 52 αντιπροσώπους εργοδότες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, τα 400 μεγαλοστελέχη εταιριών, που εκβιάζουν τους εργαζόμενους να τους ψηφίσουν και ταυτόχρονα τους ζητούν «να χαμογελάνε, γιατί τα 300€ που παίρνουν είναι καλύτερα από τα 0€, ακολουθούν στοιχεία και σε τοπικό επίπεδο εδώ στην πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, αφού εκτός από γνωστό ΚΕΚ της περιοχής που συμβάλει στη διατήρηση των συσχετισμών της ΠΑΣΚΕ υπάρχει και μέλος της Διοίκησης, πρόεδρος του Σωματείου «Βοήθεια στο σπίτι», που είναι ταυτόχρονα και εργοδότης.

Επιπλέον οι δύο αντιπρόσωποι που συμμετέχουν στο Συνέδριο και πρόσκεινται στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ, αναδείχτηκαν μέσα από ένα Συνέδριο νοθείας, όπου όχι μόνο δεν επετράπη να γίνει κανένας έλεγχος από το σύνολο του ΔΣ, όπως λέει το ίδιο το καταστατικό, αλλά και, όταν μπήκε επιτακτικά από τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος να γίνει έλεγχος για τις αρχαιρεσίες των Σωματείων, φέρανε την αστυνομία να τους προστατέψει.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των Σωματείων, που ελέγχονται από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας δεν έχουν καταθέσει εδώ και χρόνια τα πρακτικά των αρχαιρεσιών τους στο Πρωτοδικείο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, αν βέβαια αυτές έχουν γίνει στην πραγματικότητα, – εμφανίζονται και αντιπρόσωποι από Σωματεία φαντάσματα, που δεν έχουν κάνει εκλογές εδώ και 2 θητείες – μπορούν να παραποιηθούν ανάλογα με το πώς βολεύει την πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου.

Και εξηγούμαστε ότι η αντιπαράθεση, ο αγώνας που δίνει το ταξικό εργατικό κίνημα, τα Σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, είναι αγώνας ουσίας και όχι καρέκλας. Είναι αγώνας, ώστε να σπάσει το απόστημα, που η ίδια η εργοδοσία και οι παρατάξεις, που την υπερασπίζονται, έχει φορτώσει στα κεφάλια των εργαζομένων εδώ και χρόνια βάζοντας πλάτη για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην απεργία, τη μείωση του κατώτατου μισθού, που μαζί την υπέγραψαν, τη διάλυση της ασφάλισης, την προώθηση όλων των απαιτήσεων των εργοδοτών για την παραπέρα κερδοφορία τους.

Τα Σωματεία δημιουργήθηκαν με αίμα και ιδρώτα από τους ίδιους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των εργατών και όχι των αφεντικών τους. Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις, στις οποίες μπορούν να συζητούν τον τρόπο που καλύτερα θα εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και εκεί είναι η θέση τους. Στην αντίπαλη πλευρά των εργατών και όχι στο ίδιο τραπέζι, όπως χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν οι εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και το Εργατικό κέντρο Καρδίτσας. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια ήταν παρόντες στους κοινωνικούς διαλόγους, που στήνονται για την εξυπηρέτηση των μεγαλοεργοδοτών, ενώ ταυτόχρονα ήταν απόντες από τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση και έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας τη Δευτέρα 1 Απριλίου και την απομάκρυνση των εργοδοτών από τη Διοίκηση του Εργατικού κέντρου.

 

Γράφει ο Στέλιος Σαριδάκηε, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας