- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης, περνάμε στην αντεπίθεση

Η ΔΑΣ ΟΤΑ είναι συνδυασμός, που στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα σωματεία και οι συνδικαλιστές, που συμπορεύονται μ’ αυτό, πρωτοστάτησαν, για να παρεμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανωθούν η αντίσταση, οι αγώνες, η λαϊκή αντεπίθεση. Πρόκειται για αγώνες που έφεραν αποτελέσματα σε σχέση με την υπογραφή ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στο ζήτημα των συμβασιούχων στη λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο, τα βήματα αυτά που έγιναν με τους αγώνες των εργαζομένων δεν είναι αρκετά, για να σταματήσουμε την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων των εκμεταλλευτών μας, να αποσπάσουμε διευρυμένες κατακτήσεις, και εντέλει να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

     Επειδή, λοιπόν, θέλουμε να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, πρέπει ν’ αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναγεννηθεί πραγματικά, να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα! Να ορθώσει εδώ και τώρα ο λαός το ανάστημά του, να δείξει την τεράστια δύναμή του, να μας φοβηθούν. Άλλη λύση, άλλη επιλογή δεν έχουμε.

Για τέτοιους αγώνες, για ένα τέτοιο σωματείο και κίνημα παλεύουμε και αυτό πιστεύουμε πως είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Εμπόδια και δυσκολίες σε αυτό το δρόμο βάζουν όχι μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις και εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θέλουν το κίνημα απλώς να διαμαρτύρεται για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά να μην παλεύουν, για να απαλλαγούμε από τις αιτίες που τη γεννούν.

Μια τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία είναι και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Μάλιστα, στο 41ο Συνέδριο η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ καρατόμησε 18 σωματεία που έκαναν το «έγκλημα» να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους!

     Η πλειοψηφία του Τοπικού Συλλόγου (Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΔΑΚΕ) πιστή σε όλες τις παραπάνω θέσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ τις εφαρμόζει κατά γράμμα. Εδώ μάλιστα στην Καρδίτσα κατεβαίνουν και στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές και γεννάται το ερώτημα: Οι εργαζόμενοι ποιες θέσεις, ποιας παράταξης θα ψηφίσουν; Της Συνδικαλιστικής Ανατροπής ή της ΔΑΚΕ;

Συνάδερφοι

Είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή των μνημονίων είτε χωρίς αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα προστίθενται συνεχώς κι άλλα. Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι έρχεται για τους εργαζόμενους «φως στο τούνελ», αφού είναι γνωστό ότι έχουμε μνημόνια διαρκείας, σε βάθος δεκαετιών, μέσω του λεγόμενου Προγράμματος Σταθερότητας της ΕΕ.

Η όποια ανάπτυξη μπορεί να έρθει, θα είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και σε κάθε περίπτωση πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Ούτε ένα (!) μνημονιακό μέτρο δεν προτίθενται να καταργήσουν.

 Θέλουμε ένα σωματείο και εκλεγμένους αντιπροσώπους στο Συνέδριο που:

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη. Υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος, όμως αυτός είναι συγκεντρωμένος σε μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, κάθε νέου και νέας, ώστε όλοι μαζί να εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μνημόνια και αφεντικά.

Αυτή είναι η γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ και αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα! Μόνο το ΠΑΜΕ έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτήν τη γραμμή πάλης. Πάνω σε αυτό επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για να περάσουμε γρήγορα στη λαϊκή αντεπίθεση.

 

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Ψήφισε – Στήριξε ΔΑΣ ΟΤΑ.