- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δεδομένα για μένα: Τι κάνω κάθε μέρα;

Με όμορφες δραστηριότητες, συνεχίστηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: Δεδομένα για μένα: Τι κάνω κάθε μέρα;!!!

Ο χρόνος κυλάει και τα μικρά και μεγάλα παιδιά έχουν όλη την ημέρα και τη νύχτα να κάνουν πολλές ή λιγότερες ασχολίες. Φτιάχνουν το χάρτη του 24ώρου με ζωγραφιές με φράσεις με διαδρομές. Τα δεδομένα που συλλέγουν μας εντυπωσιάζουν.!!!

Επίσης, μας έγραψαν τις καθημερινές τους συνήθειες, τι κάνουν κάθε μέρα από το πρωί έως το βράδυ. Στη συνέχεια, δημιούργησαν το καθένα τη δική του χρονογραμμή με εικόνες από την καθημερινότητα τους και συμπλήρωσαν στον πίνακα που τα ίδια έφτιαξαν, ένα καθημερινό ημερολόγιο.

Στο τέλος διαβάσαμε το πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό βιβλίο «Η ώρα είναι εκατό!» της Λώρης Κέζα από τις εκδόσεις  Παπαδόπουλος, που διασκέδασε τα παιδιά!!!

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών Αγίου Νικολάου, Λάκας Μαντζάρα και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου»., το θέμα μας είναι:  ενας χωρος στα μετρα μου!!! Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1 [1]

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!