- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid στους πληγέντες των Καμινάδων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου άλλη μία δράση της Συντονιστικής Επιτροπής Πληγέντων Καμινάδων. Διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το νέο κοροναϊό σε πληγέντες της περιοχής. Μετά από την απεύθυνση και την παρέμβασή μας στον υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ), ολοκληρώθηκε το πρωί η προγραμματισμένη αυτή δράση. Στα πλαίσια της πολύμορφης διεκδίκησης των πληγέντων, όπως αποφασίστηκε και από τις μαζικές μας συνελεύσεις στη συνοικία, έγινε ένα ακόμα βήμα στήριξης και ανάδειξης των πολύπλευρων αναγκών που χρειαζόμαστε να καλυφθούν.

Το ζήτημα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο νοσοκομείο του νομού, ειδικά στην περίοδο της ανεξέλεγκτης κατάστασης με την πανδημία λόγω των τεράστιων κυβερνητικών ευθυνών, κάνει επιτακτική τη διεκδίκησή μας για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των πληγέντων και όλου του λαού.

Η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι της ΚΟΜΥ, δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε και από την αντίστοιχη ανταπόκριση του ΕΟΔΥ κεντρικά. Μετά από τη δική μας παρέμβαση που ενισχύθηκε μάλιστα από τη θετική διάθεση του υπεύθυνου της ΚΟΜΥ, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μόνο λίγα τεστ κοροναϊού για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Η πραγματική μας ανάγκη, όμως, είναι να ελεγχθούν μαζικά με τεστ όλοι οι πληγέντες που τον τελευταίο μήνα ζούμε και εργαζόμαστε σε συνθήκες συγχρωτισμού και συνωστισμού, αφού επισκευάζουμε μόνοι μας σπίτια και καταστήματα, οι άστεγοι στοιβάζονται σε σπίτια με πολλές οικογένειες, το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας δεν μπορούν λόγω των ελλείψεων να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που στη νέα οικονομική κρίση συνέπεσαν και οι καταστροφές από τις πλημμύρες, η πρόληψη της υγείας μας είναι ακόμα πιο σημαντική. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ραγδαία από την ύπαρξη αστέγων, τη δημιουργία νέων ανέργων, τη μείωση του εισοδήματός μας, την καθυστέρηση της όποιας αποζημίωσης, τις περικοπές στις πραγματικές αποζημιώσεις και την εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως «ανοχύρωτη» άφησαν την πόλη και το νομό μας, έτσι και τώρα «ανοχύρωτους» αφήνουν τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους μαθητές.

Εμείς, ενωμένοι, θα διεκδικήσουμε την κάλυψη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Κανένας μόνος του!

Διεκδικούμε: