- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δεν πάει άλλο με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

Μπροστά στη 2η αξιολόγηση, το κυβερνητικό επιτελείο τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τους δανειστές. Πιστοί  στις επιλογές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ δεν έχουν κανένα δισταγμό να υλοποιήσουν κατά γράμμα και ταχύτατα τις «υποχρεώσεις» του 3ου μνημονίου.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η «διαπραγμάτευση» είναι μια απάτη, η «δίκαιη» ανάπτυξη περνάει πάνω από τη σφαγή και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων και ότι η έξοδος από το 3ο μνημόνιο είναι απλώς η ….είσοδος στο 4ο.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο δημόσιο: Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις!!! Ζητούν να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα λουκέτο σε «φορείς – φαντάσματα».

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν το σχέδιο υπονόμευσης της αναγκαίας πανεργατικής απάντησης, είναι έτοιμες να επαναλάβουν το περσινό φιάσκο του ασφαλιστικού, να διαλύσουν και να εξαρθρώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν θέλουν διεκδικήσεις που βγαίνουν έξω από τα πλαίσια των μνημονίων και του Ευρωσφαγείου, σκοπιμότητες που οδήγησαν να μην γίνει Ενιαία Πανεργατική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παρά την διαφωνία μας με την  συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Απεργία. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα στείλει ηχηρό μήνυμα για την αντίθεσή μας, στην συνεχιζόμενη αντεργατική μνημονιακή πολιτική

Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες και διαδηλώσεις σε κοινό αγώνα με τη νεολαία, την φτωχομεσαία αγροτιά  και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη συνεχή φτωχοποίηση. Για να μην έρθει στη Βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα, για τη σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ΕΕ και των δημοσιονομικών Ευρωσυμφώνων, τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Όλοι την Πέμπτη στις 10.30πμ. στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

 

 

άλλη ρΟ.Τ.Α.