- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δεν υπάρχουν πλέον εγκαταλελειμμένα χωριά στο Δήμο Καρδίτσας

Και ξαφνικά η μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο (παράταξη του τέως δημάρχου) ανακάλυψε τα «μέγιστα» προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρδίτσας και αποφάσισε να τα αναδείξει. Μια «λακκούβα» που δεν καλύφθηκε στο Καλλίθηρο και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην κοινότητα Αγ. Θεόδωρου που όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έστειλαν οι ίδιοι στα ΜΜΕ είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια. Είναι θλιβερό και μόνο το γεγονός ότι αυτοί που διοίκησαν επί πέντε χρόνια το Δήμο, επιλέγουν μια λακκούβα και χόρτα που έχουν ψηλώσει, για να ασκήσουν κριτική.  Η μείζονα αντιπολίτευση μπροστά στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο στέκεται αμήχανη. Για αυτό εξάλλου τους ενοχλεί η συνεχής παρουσία και το ενδιαφέρον μας στο κέντρο της πόλης, στις συνοικίες, στις γειτονίες και στα χωριά του Δήμου. Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες τους πληροφορούμε ότι δημοσιοποιούμε πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά γίνονται αυτό το διάστημα στο Δήμο Καρδίτσας, ο οποίος αλλάζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Κατ΄ αρχάς ο τίτλος του δημοσιεύματός τους είναι παραπλανητικός καθώς μιλά για «εγκαταλειμμένα χωριά». Στη συνέχεια αναφέρεται μόνο στην περίπτωση του Αγ. Θεοδώρου. Μάλιστα, όπως λένε οι αντιπολιτευόμενοι, επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του χωριού κ. Νταρακλίτση για να πάρουν πληροφορίες. Προφανώς ο πρόεδρος «ξέχασε» να τους ενημερώσει καθώς μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις  στο χωριό του από τη δημοτική αρχή η οποία προσπαθεί να βρίσκεται παντού. Ενδεικτικά αναφέρουμε με βάση τα όσα προκύπτουν από το βιβλίο της υπηρεσίας έγιναν οι εξής παρεμβάσεις: Στις 25 Φεβρουαρίου εργασίες στο χωριό με σκαπτικό μηχάνημα (τσαπάκι) και φορτηγό. Στις 6 Μαρτίου εργασίες από γεωδιαμορφωτή (γκρείντερ). Την Μ. Τρίτη έγινε πλύσιμο και απολύμανση της πλατείας και των γύρω δρόμων. Στις 30 Απριλίου το πλυντήριο κάδων έπλυνε και απολύμανε τους κάδους απορριμμάτων του χωριού. Ακόμη έχει προγραμματιστεί (φυσικά πριν το δημοσίευμα) μετά από συνεννόηση του αντιδημάρχου κ. Σ. Αντωνίου με τον πρόεδρο για αύριο Τρίτη το γκρέιντερ, ο φορτωτής και φορτηγό να βρίσκονται πάλι στον Αγ. Θεόδωρο για εργασίες.  

Επιπλέον για τις κοπές χόρτων και διάφορες άλλες μικροπαρεμβάσεις ο πρόεδρος έχει στη διάθεση του ποσό 1000 ευρώ (επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης του) που θα πρέπει να αξιοποιήσει κατάλληλα ώστε να κρατάει το χωριό του και τους δημόσιους χώρους, όπως είναι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σε καλή κατάσταση.

Αυτό το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον για τα χωριά μας και βέβαια και για τον Αγ. Θεόδωρο, χαρακτηρίζουν «εγκατάλειψη» τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης.  Φυσικά οι κάτοικοι του χωριού έχουν διαφορετική άποψη και αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι όπως η προηγούμενη. Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος, οι αντιδήμαρχοι και τα άλλα στελέχη εργάζονται συνεχώς για το καλό του Δήμου και παράγουν έργο που φαίνεται σε όλους τους τομείς. Είναι κοινή ομολογία ότι υπάρχει εντυπωσιακή βελτίωση της καθημερινότητας και στην πόλη και στα χωριά παρά το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε έναν Δήμο εγκαταλειμμένο, έναν Δήμο χρεωμένο, έναν Δήμο που επί πέντε χρόνια δεν είχε καταφέρει να εκτελέσει κανένα μεγάλο έργο. Τέλος θλιβόμαστε γιατί τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης μοιάζει να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Την ώρα που οι πρόεδροι των χωριών ευχαριστούν με συνεχή δημοσιεύματα τη Δημοτική Αρχή για τη στήριξη που τους παρέχει στο έργο τους και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα χωριά, οι ίδιοι βλέπουν εγκατάλειψη. Τους συνιστούμε να αλλάξουν ρότα. Να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση και προτάσεις, ώστε να φανούν χρήσιμοι για τον Δήμο και την πορεία του. Αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό σύντομα θα οδηγηθούν σε πλήρη απαξίωση καθώς κανείς δεν θα τους παίρνει στα σοβαρά.