- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου της Καρδίτσας

Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης ενός από τα μεγαλύτερα μπλοκ σχολικών κτιρίων της Καρδίτσας ωρίμασε και δημοπρατεί η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που στεγάζονται τα 2ο και 5ο Γυμνάσιο όπως και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  έχει συνολικό προϋπολογισμό μαζί με το ΦΠΑ 1.264.325 ευρώ.

 

Β. Τσιάκος: Μεγάλο έργο ενεργειακή αναβάθμισης

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: “Προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός μεγάλου σχολικού συγκροτήματος της πόλης της Καρδίτσας. Πρόκειται για σημαντικό έργο που στοχεύει κατ’ αρχάς στη βελτίωση της κτιριακής υποδομής του κτιρίου και τη θεραπεία ατελειών όπως η θερμομόνωση κλπ. Ταυτόχρονα θα έχουμε ένα ακόμη μεγάλο σχολικό κτίριο, το οποίο πλέον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “πράσινο” καθώς η ενεργειακή αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί το καθιστά περιβαλλοντικά πολύ πιο φιλικό από ότι είναι μέχρι σήμερα. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη μας στην υπηρεσία προγραμματισμού και στην Δ/νση Τεχνικών Εργων, που μελέτησαν και ωρίμασαν το έργο. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Επίσης ευχαριστώ τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής που μαζί με τις δικές μας υπηρεσίες ωρίμασαν το έργο. Συνεχίζουμε να αλλάζουμε την πόλη μας. Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την Καρδίτσα του μέλλοντος, την Καρδίτσα που ζεις από επιλογή” κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Συνοπτικά στοιχεία για το έργο

 

Το σχολικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τα 2ο& 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας, βρίσκεται επί της οδού Νίκου Τεμπονέρα 5. Είναι ένα κτίριο το οποίο επεκτάθηκε σε δύο φάσεις ώστε να προκύψει η σημερινή μορφή.

Το κτίριο περιλαμβάνει κυρίως χώρους αιθουσών διδασκαλίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γραφεία καθηγητών, αίθουσες εργαστηρίων, WC, καθώς και βοηθητικούς χώρους αποθηκών και διαδρόμους και αποτελείται από τρείς (3) ορόφους όπως παρακάτω:

 

Για το κτίριο του σχολικού συγκροτήματος (αρχικό και προσθήκες) θα εκτελεστούν τα παρακάτω έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

Να σημειωθεί ότι στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος δεν γίνεται καμία παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης, παρά μόνο η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

Ο χρόνος περάτωσης του έργου από την ημέρα έναρξης των εργασιών είναι 3 μήνες.