- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

 Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, του Δημάρχου Σοφάδων κ. Χ. Παπαδόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λ. Κατσικάρα, υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε Καρδίτσας και της ΤΥΔΚ, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Δημοσίων έργων του Υπουργείου μεταφορών, υποδομών και δικτύων, η δημοπράτηση του έργου της ύδρευσης, της  ανατολικής πλευράς της Π.Ε Καρδίτσας, από τη λίμνη Σμοκόβου: Έργα αποθήκευσης και επεξεργασίας νερού, με το σύστημα «μελέτη – κατασκευή».

 Ο αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Σοφάδων, επεσήμαναν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, με το οποίο θα διασφαλιστεί η παροχή πόσιμου νερού επαρκούς ποιότητας και ποσότητας, σε 55.000 κατοίκους της ανατολικής πλευράς της Καρδίτσας. Όπως τόνισαν, σήμερα οι κάτοικοι υδροδοτούνται από νερό επιβαρυμένο με νιτρικά.

Για το σύνολο του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή της υδροληψίας από τον ταμιευτήρα του Σμοκόβου, την κατασκευή των διυλιστηρίων πόσιμου νερού και δικτύων μεταφοράς στα υδραγωγεία των οικισμών, γίνεται προσπάθεια εκπόνησης μελέτης και κατάθεσης πρότασης  ένταξης της κατασκευής, προϋπολογισμού 40 εκ ευρώ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Το συμβούλιο αποφάνθηκε θετικά στο αίτημα των φορέων της Καρδίτσας, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σοφάδων, θα αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένταξη και υλοποίηση του έργου.