- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημοτική Αγορά: ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Τι γυρεύει ένας επικηρυγμένος χριστιανός στον περίβολο του «μεγάλου τζαμιού» το 1870, ένας Σαμαριναίος αγιογράφος στην Καρδίτσα του 1900, μια μικρή καπνεργάτρια στη «Νέα Αγορά» το 1935 και ένας Γάλλος μηχανικός στο κέντρο της πόλης τη δεκαετία του 1950;

Αυτές και άλλες ιστορίες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν με εργαλεία τη φαντασία τους αλλά και χάρτες εποχής, αποκόμματα εφημερίδων, προφορικές μαρτυρίες, φωτογραφίες και αντικείμενα όσα παιδιά βρεθούν στη Δημοτική Αγορά, το Σάββατο, στις 9 Απριλίου, στις  5 το απόγευμα.

Η δράση, η οποία σχεδιάστηκε και θα εμψυχωθεί από το σωματείο «Φίλων» του Μουσείου πόλης του ΔΟΠΑΚ σε συνεργασία με το μουσείο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εαρινής Γιορτής της Φύσης (Οικόσφαιρα) και έχει στόχο να φέρει σε επαφή παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών με την ιστορία ενός από τους σημαντικότερους δημόσιους χώρους της πόλης και τα διαφορετικά του πρόσωπα στο χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6932 605000 (Ξένια Παπαθανασίου). Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.