- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημοτική Αρχή Καρδίτσας: Ύβρεις αντί απαντήσεων ξανά – Του Γιάννη Σβάρνα

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Καρδίτσας δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του. Αυτό των ύβρεων, των χαρακτηρισμών, των συκοφαντιών και του εναγκαλισμού του ψεύδους. Χαιρόμαστε που με την δίκαιη κριτική που του ασκούμε, του προκαλούμε απώλεια ψυχραιμίας και δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

Μας αποκαλεί “τη χειρότερη αντιπολίτευση που γνώρισε ο Δήμος”. Πιθανότατα να είμαστε η χειρότερη για αυτόν και η καλύτερη για τους Δημότες. Αν και πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και μεγαλύτερης άσκησης κριτικής αφού έχουμε απέναντί μας τη χειρότερη Δημοτική Αρχή.

κε Δήμαρχε.

Αντιληφτείτε ότι είναι καθήκον μας η άσκηση κριτικής. Όσο οι σπατάλες, οι βόλτες, το ψεύδος, η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, η άνευ ουσίας προβολή και η συκοφάντηση των αντιπάλων είναι οι προτεραιότητές σας, είμαστε υποχρεωμένοι να τα αναδεικνύουμε.

Κάντε αυτά που πρέπει. Διάφανη διοίκηση, συνετή διαχείριση, αποτελεσματικότητα και όχι μόνο φωτογραφίες, συνεργασία με όλο το Δημοτικό συμβούλιο και θα είμαστε δίπλα σας.

Προσπαθείτε να καρπωθείτε όλα τα έργα ύψους 40.000.000 που παραδώσαμε με εξασφαλισμένες πιστώσεις, αντί να εισπράξετε δίκαια αυτό που σας αναλογεί. Τη σωστή υλοποίηση τους.

Μας κατηγορείτε ότι κάναμε αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη τη στιγμή που αυξάνετε την επιβάρυνση των Δημοτών παραπάνω από 700.000 € το χρόνο. Αντί να ελαφρύνετε τους Δημότες μετά την καταστροφή που προκαλέσατε με την άγνοια και την αδράνειά σας, τους επιβάλετε και χαράτσι 17%. Θέλετε να σιωπήσουμε;

Μας κατηγορείτε ότι δεν κάναμε κανένα έργο. Κάντε μια σύγκριση σε δύο εμβληματικά έργα. Το Διοικητήριο και το κλειστό Γυμναστήριο. Σας παραδώσαμε ως Νομαρχία το έτος 2010 το Διοικητήριο κατασκευασμένο κατά 25% και μετά από μια 10ετία το έχετε στο 65%. Παραλάβαμε το κλειστό Γυμναστήριο στο τέλος του 2014 στο 15% και σε μια 5ετία το ολοκληρώσαμε στο 100%. Μήπως θυμάστε τον περασμένο Οκτώβρη που βγάζατε φωτογραφίες περιχαρής στον πρώτο αγώνα του ΑΣΚ; Βγάλτε και καμιά φωτογραφία στο Διοικητήριο.

Σοβαρευτείτε. Η λάσπη έχει όρια. Και όπως έχουμε ξαναπεί επιστρέφει στο πολλαπλάσιο.

Πνίξατε με την αμέλειά σας και την άγνοιά σας μια ολόκληρη πόλη και αντί να ζητήσετε συγνώμη και να στρωθείτε στη δουλειά, διαχειρίζεστε με απόλυτη αδιαφάνεια τις πιστώσεις που ήρθαν για την αποκατάσταση ζημιών.

Αυτός είναι ο λόγος που σας ζητάμε στοιχεία. Γιατί θυμώνετε γι αυτό; Έχετε κάτι να κρύψετε; Αλήθεια πέρασε πολύ καιρός που ζητήσαμε στοιχεία για τις αναθέσεις και τσιμουδιά. Γιατί δεν έχετε δώσει απάντηση στο έγγραφό μας μέχρι σήμερα; Θέλετε δεν θέλετε θα απαντήσετε, είτε με το καλό είτε μετά από εισαγγελική εντολή.

Όσο για την εργολαβία της αγροτικής οδοποιίας, είναι αλήθεια ναι ή όχι ότι γνωρίζαμε όλοι το όνομα του αναδόχου πριν ξεκινήσει η διαδικασία; Αυτό εσείς το αποκαλείται διαφάνεια; Είναι επίσης κακό να γνωρίζουμε τι έργο θα γίνει και σε ποιες περιοχές; Γιατί θυμώνετε; Έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας; Κάντε σωστά τη δουλειά σας και αφήστε τις κραυγές.

Έχετε τεράστια ευθύνη και για την εξάπλωση του κορονοιού στο Δήμο μας αφού πλέον είμαστε στους πιο επιβαρυμένους στη χώρα και δεν λαμβάνετε καμία πρωτοβουλία. Η μόνη σας ενασχόληση είναι οι φωτογραφίες και τα φωτάκια.

Επιτέλους. Αφήστε την αντιπολίτευση να κάνει τη δουλειά της. Αφοσιωθείτε στον δικό σας ρόλο. Μην μένετε μόνο στην προβολή και τις φωτογραφίες. Παράξτε έργο με διαφάνεια και δώστε λιγότερες αφορμές για δίκαιη κριτική.

 

Γράφει ο Γιάννης Σβάρνας, Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας, Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας