- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημ. Παπακώστας : Νέα εργολαβία για την συντήρηση του άξονα Καρδίτσα – Αργιθέα – Άρτα

Με χαρά διαβάζουμε [1] για την υπογραφή της σύμβασης ποσού 700.000ευρω από την Περιφέρεια μας για συντήρηση, επιτέλους, των κεντρικών δρόμων προς Αργιθεα και Αρτα. Επι της δηλώσεως του περ/ρχη Θεσσαλίας Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΎ, ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε:

  1. Καταρχας πολυ θετική η υπογραφή της αναγκαίας αυτής  σύμβασης Είναι ενδεικτικό οτι η Περιφέρεια στρέφει το βλέμμα της και προς Δυτικά και στα  δυσπρόσιτα Ορεινα. Ελπίζουμε να έχει συνέχεια η πολιτική αυτή, της ισορροπης ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλίας…
  2. Η  παρέμβαση αυτή άργησε. Δεν είναι άμεση. Και δεν αφορά το οδικό δίκτυο της Αργιθεας, μονάχα. Είναι εργολαβία συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας επί του διανομαρχιακού -διαπεριφερειακού άξονα Καρδίτσα -Άρτα, μέσω Αργιθεας (160 χλμ συνολικά -80χλμ εντός Ν. Καρδίτσας. Η κατάσταση εδώ και μήνες  είναι επιεικώς…τριτοκοσμική. Με τη δικαιολογία των έργων φράγματος Συκιάς και εκτροπής Αχελώου, είχαν, διαχρονικά, εγκαταλειφθεί βασικά τμήματα του (ιδίως από Καπετανοβρυση εως Γεφ Πετρωτου και Γεφ Κορακου). Το επιχείρημα αυτό πλέον δεν υφίσταται και πρέπει ο άξονας να γίνει σύγχρονος και ασφαλής. Το ελλ. Δημόσιο, που άφησε ημιτελή τα εργα Συκιας, οφείλει να ενισχύσει την Περιφ. Θεσσαλίας και να αποκαταστήσει και το οδικό δίκτυο, αλλα και το περιβάλλον της ορεινής μας περιοχής, το οποίο κατάντησε…σεληνιακό.!!
  3. Οι  υπηρεσίες και οι αιρετοί της Περιφέρειας, είναι ωρα να ανέβουν στην Αργιθεα -σημειωτέον οτι επίσημη επίσκεψη -περιοδεία του Περιφερειάρχη δεν θυμόμαστε να έχει γίνει από το 2010, στα χωριά της Αργιθεας. Οι δημότες βέβαια έχουν υπερψηφισει με μεγάλα ποσοστά την περιφερειακή συμπολίτευση. Εκτιμούν το εως τωρα έργο της, αλλά ζητούν και την δια ζώσης επικοινωνία με τον αγαπητό Περιφερειάρχη. Επιβάλλεται η οργάνωση μιας ειδικής Ημερίδας, στο  συνεδριακό χώρο της Παναγιας Επισκοπης στα Βραγκιανα, για ολα τα τοπικά ζητήματα. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και συνεργεια της ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και Του Ορεινού Δήμου Αργιθεας (αλλά και περ. Ηπείρου και γειτονικών Δήμων).

Να τονίσουμε οτι η κοιλάδα Αχελώου, που ανήκει στις περιοχές ΝΑΤURA, αποτελεί το οικολογικό απόθεμα της Θεσσαλίας και Ηπείρου με αναπτυξιακες προοπτικές, αειφοριας και φυσικής υγιεινής ζωής και έχει  εκθειαστει με δημόσιες δηλώσεις και επιτόπιες επισκέψεις Επιτρόπων της Ε.Ε.. αλλά και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και πολλών Ευρωβουλευτών. Κοινός ο αγώνας για χρηματοδότηση ενός Ειδικού Σχεδίου Περιβαλλοντικής Προστασίας, Αειφοριας και Ανάπτυξης της κοιλάδας Αχελώου (Ε. Σ. ΠΠ. Α. Α). Ας δράσουμε ανάλογα, παρα τη ζοφερη εποχή μας..

Δ. Παπακωστας

Συντονιστής ορεινού παρεμβατικού Δικτύου “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α “.

Δημ Σύμβουλος Αργιθεας.