- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

Λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. Πρωτ.: 77324/Υ1 έγγραφο του Υ.Π.Θ. που αφορά στην πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος –τάξη μαθητείας μεταξύ άλλων και στα ΕΠΑ.Λ., καλούμε τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Καρδίτσας να ανταποκριθούν στο εν λόγω αίτημα,  το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων  και τη διευκόλυνση των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. ,όχι μόνο στην  ένταξη, αλλά  και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι επιχειρήσεις του νομού μας να στηρίξουν το θεσμό της Μαθητείας, επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων, με την προσφορά θέσεων Μαθητείας για την περίοδο 2020-2021.

Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν, αφού πρωτίστως επισκεφτούν την αρχική σελίδα του portal του Ο.Α.Ε.Δ. να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα βήματα προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αγγελία θέσεων μαθητείας ως ιδιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην ορθή διεκπεραίωση της συνολικής  διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τόσο το site της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας(http://dide.kar.sch.gr/site/ [1]) ή τη διεύθυνσή μας στο facebook(πληκτρολογώντας: «Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας»). Ή επίσης  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της υπηρεσίας  μας: για τη Δ.Δ.Ε Καρδίτσας, 24410 80319.