- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά σε διαγωνισμό της Γερμανικής Πρεσβείας

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά με την εκπ/κό Γερμανικής Γλώσσας κ. Λιάκου Χαρίκλεια συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2016» και απέσπασαν το δεύτερο βραβείο.

Για το 2016, απονέμονται τρία βραβεία και έπαινοι. Το δεύτερο βραβείο ανταμείβεται με ένα σεμινάριο με θέμα τον πολιτισμό στο GoetheInstitutστη Γερμανία διάρκειας μίας εβδομάδας. Η απονομή θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016  και ώρα 19.30 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση από τον Γερμανό Πρέσβη κ. PeterSchoof.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Μαθαίνοντας Γερμανικά με τραγούδια». Οι μαθητές, μετά από πρόταση της εκ/πού θέλησαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, όπου για τρεις μήνες επεξεργάζονταν το τραγούδι της τραγουδίστριας SarahConnor „Wieschöndubist [1]“ (πόσο όμορφος-η είσαι). Το τραγούδι έχει θέμα την παραβατική συμπεριφορά των εφήβων, τις συγκρούσεις στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και  την εσωτερική ομορφιά του καθενός και πραγματεύεται έννοιες όπως κατανόηση, συγχώρεση, μοναξιά, στοργή, αγάπη. Οι μαθητές αφού διδάχτηκαν με αιτιολογημένη διδακτική μέθοδο το τραγούδι, γύρισαν μετά από δική τους πρόταση όλες τις σκηνές του έργου και δημιούργησαν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με τη δική τους ματιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και στο Δ/ντή του σχολείου κοΔασκαλόπουλο Κων/νο για την συναίνεση και την υποστήριξή του σε όλη τη διάρκεια των εργασιώντου έργου.