- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Μουζακίου και Λ. Πλαστήρα

Η διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των δημάρχων Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη και λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Μουζακίου χθες το πρωί με την παρουσία των αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων. Παραβρέθηκαν η κ. Βάσω Ξηροφώτου και ο κ. Θέος Απόστολος από το δήμο λίμνης Πλαστήρα και οι αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ.κ. Γιάννης Κουτσογιάννης και Γιώργος Κανιούρας. Από πλευράς υπηρεσιών ήταν ο κ. Γιώργος Αυγέρος, προιστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου λίμνης Πλαστήρα και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Θωμάς Μακρής.

Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η ένταξη της β φάσης του δρόμου Τρίκαλα – Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, δεδομένης της ανάθεσης του έργου της α φάσης. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να επισκεφθούν τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για να συζητήσουν την ένταξη του έργου στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το δεύτερο θέμα είναι η διαδημοτική συνεργασία στο θέμα της επεξεργασίας των λυμάτων σε κοινό τελικό αποδέκτη που βρίσκεται στο βιολογικό Μουζακίου. Η επιλογή αυτή έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα και για τους δύο δήμους, δεδομένου ότι θα πέσει στο μισό το κόστος λειτουργίας με άμεσα κερδισμένους τους δημότες και κάτοχους ακινήτων, αφού θα είναι μειωμένα τα τέλη αποχέτευσης. Επιπλέον τα παράγωγα του κοινού βιολογικού θα αποκτήσουν οικονομική αξία διότι το καθαρό νερό που θα παράγεται θα έχει αρδευτική αξία, ενώ τα στερεά υπολείμματα μπορούν να μετατραπούν σε φυτόχωμα. Αποφασίστηκε ο κάθε δήμος να αναλάβει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τα σημεία που αναλογούν και με βάση τα οικονομοτεχνικά συμπεράσματα να προχωρήσουν οι μελέτες εφαρμογής.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης, χάραξης ορειβατικών διαδρομών σε περιοχές των δύο δήμων, καθώς και η δημιουργία ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής με κεντρικά σημεία τις ιστορικές προσωπικότητες του Καραϊσκάκη για το Δήμο Μουζακίου και Πλαστήρα για το ομώνυμο Δήμο της λίμνης.