- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού οργάνωσαν και πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προς τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα για τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα Γυμνάσια και ένα για όσες/όσους διδάσκουν στα Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Στις εισηγήσεις έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από του εκπαιδευτικούς και να προταθούν εργαλεία και κατευθύνσεις για τη σύγχρονη και την α-σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πρωτοτυπία της δράσης βρίσκεται στο ότι οι επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπομπή στο κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Youtube. Με τον τρόπο αυτό επιμορφώθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις και δρομολογήθηκαν διαδικασίες. Όσοι/ες Εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, μπορούν ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους να παρακολουθήσουν τα μαγνητοσκοπημένα σεμινάρια. Ειδικότερες επιμορφώσεις και υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τις επιμορφώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27/3 μπορείτε να τις βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου https://youtu.be/Vy-pgAjgkog [1]

Εκπαιδευτικοί Λυκείου https://youtu.be/7zjEeb6B61I [2]

Οι επιμορφώσεις και προς τους Εκπαιδευτικούς των άλλων βαθμίδων Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30/3 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

16:00-18:00 Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης https://youtu.be/uAS63EuahK4 [3]

18:00-20:00 Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου https://youtu.be/AXoMV9wqu9Y [4]

Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στα στελέχη του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του επιμορφωτικού σεμιναρίου, αλλά και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας, στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, στα μέλη των ομάδων υποστήριξης και σε επίπεδο σχολικών μονάδων και σε επίπεδο Διευθύνσεων για την πολύτιμη βοήθειά τους στους συναδέλφους τους. Θέλω όμως ιδιαίτερα  να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που όχι μόνον « δεν κάνουν παρατεταμένες διακοπές», όπως γράφεται και λέγεται άκριτα και αδαώς, αλλά αντίθετα δουλεύουν και «παιδεύονται» ώρες ατέλειωτες να καταφέρουν να εφαρμόσουν την σύγχρονη και α-σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσα σε δύσκολες συνθήκες.  Κάνουν αυτό που μπορούν αλλά και αυτό που ως τώρα δεν μπορούσαν για να προσφέρουν ως επιστήμονες διδακτική υποστήριξη και  ως παιδαγωγοί ψυχολογική στήριξη. Για να είναι με όποιο τρόπο κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές τους, κοντά στα παιδιά τους.