- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διδακτική επίσκεψη του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων του Μηχανολογικού τομέα του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας στο μηχανουργείο του κ.Σακελλαρίου Στέλιου (2ο χλμ Περιφερειακής οδού Καρδίτσας- Τρικάλων) με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους  Δανιήλ Ευάγγελο, Μανώλη Θεόδωρο και Νασιάκο Ιωάννη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η κατανόηση βασικών μηχανολογικών εννοιών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησης  μηχανολογικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης. Οι μαθητές μέσω της άμεσης επαφής τους με μια σύνθετη μηχανολογική εγκατάσταση σε λειτουργία είχαν τη δυνατότητα να συνδέσουν τις θεωρητικές γνώσεις με την πρακτική. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις έγινε από τον κ. Σακελλαρίου Στέλιο ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές το μηχανολογικό εξοπλισμό αποτελούμενο από τρεις βιομηχανικούς τόρνους (ο μεγαλύτερος για διαμετρήματα άνω του 1,2 μέτρων) και μια γερανογέφυρα 8 τόνων επιλύοντας, όλες τις απορίες τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τις εργασίες που αναλαμβάνει ένα σύγχρονο μηχανουργείο όπως η κατασκευή και επιδιόρθωση γεωργικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων βιομηχανικής χρήσης, η κατασκευή  βιομηχανικών εφαρμογών καθώς και διάφορες υδραυλικές κατασκευές.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ.Σακελλαρίου για τη φιλοξενία και  την άκρως πετυχημένη και εποικοδομητική διδακτική επίσκεψη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.