- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διδακτική επίσκεψη του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Στo πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων του τμήματος της Δ’ τάξης ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα τμήματα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Στέλλου Ελένη και Γρηγορίου Σωτήριο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός η επαφή μαθητών και μαθητριών με τους αυριανούς χώρους εργασίας τους, η επαφή με τις κλινικές, τα τμήματα και τα εργαστηριακά κέντρα του Νοσοκομείου, και αφετέρου η ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς γιατρούς για θέματα που άπτονται της δημόσιας και ατομικής υγείας, υγιεινής και για θέματα πρόληψης όπως είναι αυτό της Μεσογειακής Αναιμίας καθώς και της Αποστείρωσης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν και να λύσουν απορίες καθώς και να εξεταστούν για το στίγμα.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα την Υπεύθυνη εκπαίδευσης κα Κυρίτση Νικολέτα για την άρτια οργάνωση της επίσκεψης.

Επίσης το γιατρό του τμήματος Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας κο Καλαμάρα Άγγελο για την εξαιρετική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας.

Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό του τμήματος Αποστείρωσης για την πληροφόρηση πάνω σε μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο Νοσοκομείο και που αφορούν στην καταστροφή των μικροβίων, τόσο στα διάφορα χειρουργικά εργαλεία, όσο και στον ιματισμό του προσωπικού, των χειρουργείων και λοιπών τμημάτων.