- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διδακτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας και της Γ’ τάξης της ειδικότητας Β. Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 16 Μαΐου διδακτική επίσκεψη στο διυλιστήριο επεξεργασίας νερού που τροφοδοτείται από τη Λίμνη Πλαστήρα και βρίσκεται απέναντι από την αναρρυθμιστική λίμνη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν  η απόκτηση  πολύτιμων γνώσεων και πληροφοριών που αφορούν το νερό που  τροφοδοτεί την πόλη της Καρδίτσας, την περιοχή των Σοφάδων, τις γύρω κοινότητες και ένα μέρος του Ν. Λάρισας.

Ο στόχος επιτεύχθηκε λόγω της εμπεριστατωμένης και αναλυτικής ξενάγησης που έγινε από την κ. Τσαγκρασούλη Ζωή, χημικό μηχανικό, στις εγκαταστάσεις του συστήματος υδροληψίας. Το προσωπικό των εγκαταστάσεων εργάζεται διασφαλίζοντας την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στη πόλη μας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα στάδια επεξεργασίας του νερού και να παρακολουθήσουν την μικροβιολογική ανάλυση που υφίσταται.

Η διδακτική επίσκεψη πέρα από την τεχνογνωσία, τη βιωματική εμπειρία και την ζωντανή επαφή μ’ ένα σημαντικό έργο του νομού μας, έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από την αλόγιστη χρήση του εμφιαλωμένου νερού βάζοντας και την απαραίτητη οικολογική πινελιά στο όλο εγχείρημα.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Ματιάτου Διονυσία και Παπαδοπούλου Ελπίδα.