- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου καταγγέλλουν την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων ώστε να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Αντί να προετοιμάσει τα σχολεία και να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ξόδεψε όλο τον χρόνο που κερδήθηκε με τις δικές μας θυσίες, σε κηρύγματα περί “ατομικής ευθύνης”. Προκλητικά πέρασε μέσα στο καλοκαίρι  νόμο  που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά μας, με ρυθμίσεις που προβλέπουν μέχρι και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.

Την ίδια στιγμή που απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, μονοπωλιακούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, που δίνουν ετησίως 4 δις ευρώ από τις θυσίες των εργαζόμενων και του λαού στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, ανερυθρίαστα δια στόματος Υπουργού Παιδείας δηλώνουν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας γιατί … κοστίζουν!!!

Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις λογαριάζουν ως κόστος 

την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Γι αυτό :

Νέα μητέρα,

Η δικαιολογημένη ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων, που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης, πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση. Να μη νομιμοποιήσουμε τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θεωρίες συνωμοσίας “ενάντια στις μάσκες” που στην πραγματικότητα στηρίζουν την κυβέρνηση για να συκοφαντήσει τη διεκδίκηση και τη φυσιολογική ανησυχία ως σκοταδισμό.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Γι αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την  Παιδεία.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ