- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα για τις Στρατιωτικές Σχολές που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Καρδίτσας, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8.30΄π.μ. έως 02.00΄ μ.μ, στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου του 4ου Γενικού Λυκείου. Η Διημερίδα είχε ως στόχο την Ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης των Λυκείων του Νομού μας, που συμμετείχαν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και διευθυντών των σχολείων τους.   

Εισηγητές του Διημέρου Ενημέρωσης ήταν: α) από την 60η Μονάδα Επιστράτευσης (έδρα Καρδίτσα), οι κ.κ. Ντατσιός Κυριάκος, Ταγματάρχης Πεζικού και Λάππας Λεωνίδας, Ανθυπολοχαγός Πεζικού και, β) από την 110 Πτέρυγα Μάχης (έδρα Λάρισα), ο κ. Τσαλίκογλου Δημήτρης, Υποσμηναγός.

Αρχικά οι κύριοι αξιωματικοί μέσω ηλεκτρονικών διαλέξεων παρουσίασαν τα Ανώτατα Ιδρύματα και τις Ανώτερες σχολές του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα ερωτήματά τους και να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες εισαγωγής στις σχολές, το πρόγραμμα σπουδών των σχολών, τις συνθήκες φοίτησης, τις επαγγελματικές διεξόδους  και τις προοπτικές εξέλιξης».

Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχε ο κ. Βητοβάρης Απόστολος, Ανθυπασπιστής Μηχανικού της 60ης Μ.Ε.

Τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκ/πσης εκπροσώπησε στη Διημερίδα η Προϊσταμένη Γραφείου Δ.Ε. κα Κωνσταντίνα Πράντζου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Ζάχου Παναγιώτα, Δ/ντρια του 4ου ΓΕΛ  και ο κ. Γούλας Δ/ντής του 5ου ΓΕΛ.

Το συντονισμό της όλης οργάνωσης είχαν οι κυρίες Τσιούντου Αναστασία  και Ζορμπά Βασιλική, Υπεύθυνες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Καρδίτσας, και η κα Ζάχου, Δ/ντριας του 4ου ΓΕΛ.