- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμικά συνεχίζονται τα 50α Καραϊσκάκεια

Δυναμικά συνεχίζεται η 50η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Καθημερινά, η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού. Ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, γι ΄ αυτό και η διοργάνωση έχει επετειακό – πανηγυρικό χαρακτήρα.

Το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής το χορευτικό του ΚΑΠΗ Καρδίτσας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μητρόπολης με τον Μορφωτικό, Λαογραφικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυρίνης, το Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «ΜΑΙΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καροπλεσίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων καθώς επίσης και το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «ZDRAVITSA» από τη Ρωσία.

Χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και από τις φιλοξενούμενες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Κολομβία, Σερβία), ήθη, έθιμα και παραδόσεις σμίγουν κάθε βράδυ στη σκηνή των Καραϊσκακείων, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ και σε πολλά χωριά του Νομού μας, σε όλους σχεδόν τους Δήμους, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Από άκρη σε άκρη σε όλη την Καρδίτσα, τα Καραϊσκάκεια συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας.

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του πολιτιστικού χάρτη, με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr [1] και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr [2]

Με τον τρόπο αυτό, η ομογένεια και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου. Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

 

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας

 Ώρα 9.00μ.μ.

> Σχολή Καλών Τεχνών του Guangzhou από την Κίνα

> Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ»

> Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Κρήτες»

 

Στους υπόλοιπους Δήμους

 Ώρα 9.00μ.μ.

Μαυρομμάτι: Σερβία και Κολομβία

Γραμματικό: Ρωσία

Μητρόπολη: Κίνα

Φύλλο: Κέρκυρα

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ώρα 6.30μ.μ.

Εκκίνηση του Καραϊσκάκειου Δρόμου από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και τερματισμός στην πλατεία Μαυρομματίου.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου.