- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμική η παρουσία του Φωκιανού στο Πρωτάθλημα τένις Κεντρικής Ελλάδας

Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού στο “5o Ε3βδ38 ΑΚ  12,16 ΕΤΩΝ, Βαθμολογουμενο πρωταθλημα τενις της κεντρικης ελλαδος”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  22-23/09/2018 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ & 2 ΧΩΜΑΤΙΝΑ) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος μόνο όσοι  αθλητές-τριες   που ασχολούνται ενεργά   με το άθλημα της αντισφαίρισης είναι κάτοχοι  Αθλητικών Δελτίων και ανήκουν στα  Σωματεία – Μέλη της  Ε’ Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας της Γ.Γ.Αθλητισμού και της Ε.Φ.Ο.Α.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε το Tennis Icon και η Τεννιστική Ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου υπό την αιγίδα της  Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Α.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  “ΕΝΩΣΙΑΚΟ”  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις  των κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας .

                O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος στους αγώνες με (7)  επτά  αθλητές-τρίες συνολικά.

Συγκεκριμένα  στη κατηγορία κάτω  των 12 ετών, με τρείς (3) αθλήτριες και τρείς (3) αθλητές:

1) Γραπατσά Μαρίνα-Κλεονίκη, 2) Ζούμπου Βασιλική ,3) Μπούσδρα Βάσια , 4) Βενετίδη Νικόλαο,  και 5) Κόντο Φοίβο-Σώζων

και στην κατηγορία κάτω των 16 ετών με έναν (1) αθλητή και μία (1) αθλήτρια: 1) Γραπατσά Φανούριο και 2) Συροπούλου Κωνσταντίνα, κατά επιλογή του προπονητού τους πάντα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι  αθλητές και οι αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 22-23 του Σεπτεμβρίου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χωμάτινα και  χορτάρινα (γλιστερά) γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους  αθλητές-τριες της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

Στις τριάντα δύο (32) καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά σταμάτησαν, οι Ζούμπου Βάσιλική, Γραπατσά Μαρίνα και Μπούσδρα Βάσια, από τις αντίστοιχες αθλήτριες του τουρνουά, Γιαννακοπούλου Αρτεμίς του Α.Σ.ΑΛάρισας, Μπεχλιβανίδου Γεώργία  του Ο.Α. Φοίβου και Βιταλιώτη Όλγα του Ο.Α.Νίκαιας αντίστοιχα.

Στους δεκαέξι (16) καλύτερούς αθλητές τις διοργάνωσης σταμάτησε ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος από τον αθλητή του Λαρισαϊκού Ο.Α. Τσαμόγλου Γεώργιο και ο Κόντος Φοίβος από τον αθλητή της Λαμίας Γαβριήλ Νικόλαο.

Στις οκτώ (8) καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά σταμάτησε επίσης, η αθλήτρια Συροπούλου Κων/να, αφού της στέρησε την είσοδο στους (4) τέσσερις καλύτερες αθλητριές, η  πολύ καλή χωμάτινη Παίκτρια του Ο.Α. Ιολκού Βόλου, Αγροκώστα Ελευθερία έπειτα από έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα σε χωμάτινη επιφάνεια!!

Στους τέσσερις (4) καλύτερούς αθλητές του τουρνουά (ημιτελικό της διοργάνωσης) έφτασε ο αθλητής Βενετίδης Νικόλαος ο οποίος, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Λαρισαίου αθλητή, Παπαδόπουλου Αναστάσιου. του Ο.Α. Νίκαιας και του νούμερο (1) ένα του ταμπλό, Βολιώτη αθλητή του Ο.Α.Μ., Καρπούζα Κ.(ο οποίος σταμάτησε τον αγώνα λόγου τραυματισμού του), έχασε την πιθανή είσοδο του στον τελικό της διοργάνωσης με W.C από τον πολύ καλό βαθμολογούμενο παίκτη του Ο.Α. Μαγνησίας  αθλητή, Ράλλη Χρήστο, καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της 3ης Θέσης και τους ανάλογους βαθμούς θέσης.

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησής του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και σχεδόν (30) τριάντα  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, εφαρμόζοντας πάντα καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης πολύ πιο μπροστά από την εποχή του (προτού υιοθετηθούν από την ομοσπονδία), ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την Φθινοπωρινή-  Χειμερινή περίοδο του αγωνιστικού έτους 2018-2019.