- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμική παρουσία του Μουσικού Σχολείου στο 37ο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Δυναμική ήταν η παρουσία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Το φεστιβάλ αυτό είναι ένας θεσμός για την πόλη μας και σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας συμμετείχαν σε αυτό για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Έτσι, το σύνολο τζαζ ήταν αυτό που «εγκαινίασε» της εμφανίσεις των συνόλων του Μουσικού Σχολείου και ερμήνευσε έργα τζαζ μουσικής  στο πλαίσιο του φεστιβάλ την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κιέριον» της πόλης  μας. Η χιουμοριστική διάθεση του ΗenryMancini, η ατμοσφαιρική κινηματογραφική τζαζ και οι afro-swing ρυθμοί του DizzyGillespieταξίδεψαν το κοινό στη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη, στην καρδιά της αμερικανικής τζαζ μουσικής. Ο συγκοπτόμενος ρυθμός, τα ιδιαίτερα ρυθμικά μοτίβα και οι σόλο αυτοσχεδιασμοί από τους μικρούς ερμηνευτές εντυπωσίασαν το κοινό που παρευρέθηκε στην αίθουσα.

Τη σκυτάλη των εμφανίσεων πήραν τα σύνολα της Βυζαντινής χορωδίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μαυρομμάτη, η Μπαντίνα, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παλαπέλα και το σύνολο παραδοσιακών κρουστών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κακαγιάννη. Τα σύνολα αυτά εμφανίστηκαν στην ίδια αίθουσα την επόμενη μέρα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, τόσο ξεχωριστά, παρουσιάζοντας το καθένα το δικό του πρόγραμμα, αλλά και σε μια μοναδική σύμπραξη, ερμηνεύοντας ψαλτοτράγουδα, όπως: Άγιε μου Γιώργη, Ένα μικρό Τουρκόπουλο, κ.α. Το πολυμελές σύνολο – αποτέλεσμα της σύμπραξης ξεσήκωσε το κοινό ερμηνεύοντας το «Σαν τον Καραγκιόζη» και στο κλείσιμο του προγράμματος το έργο «Ederlezi» αφιερώθηκε στη Σερβία, που συμμετέχει στο φεστιβάλ φέτος. Ο γνωστός παρουσιαστής κ. Κωστάλας, που τα τελευταία χρόνια τιμά το φεστιβάλ με την παρουσίασή του εξήρε αυτή τη μοναδική σύμπραξη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Ευθυμιάδης ανακοίνωσε επίσημη πρόσκληση από το Μουσικό Λύκειο Νάπολης (Ιταλία) προς το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και τα συμμετέχοντα στο φεστιβάλ σύνολα τον Απρίλιο του 2020.

Ατελείωτες πρόβες…δουλειά….αγάπη για τη μουσική, συνεχής μελέτη και συνεργασία είναι οι λέξεις-κλειδιά που κρύβονται πίσω από τις επιτυχημένες εμφανίσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στα δρώμενα της πόλης μας. Πλησιάζουν Χριστούγεννα και το Μουσικό Σχολείο θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πόλης μας λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία με μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλλά και με επιμέρους εμφανίσεις σε αντιπροσωπευτικά σημεία της πόλης.