- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο έδωσαν τα ΑμεΑ Καρδίτσας

Δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΕΣΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 2/11/2018 έδωσε το Νομαρχιακό σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας .

Η Συμμετοχή των ΑμεΑ από όλη τη βόρεια Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη και με πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ,διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν δυναμικά τη λύση των σοβαρών προβλημάτων τους. Κάλεσαν την Κυβέρνηση αλλά και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν θέση και να βοηθήσουν στη λύση των χρόνιων προβλημάτων τους. Το Αναπηρικό κίνημα είναι πάντα στο προσκήνιο , διεκδικεί και αγωνίζεται για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.
  2. Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους
  3. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ του 2009 ύψος.
  4. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή του αναπήρου.
  5. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
  6. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
  7. Ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών του νόμου 2643 που εκκρεμούν ακόμα και αυτόν του ιδιωτικού τομέα και άμεση τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας όλων των επιτυχόντων χωρίς κανέναν αποκλεισμό ή εξαίρεση. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους.

Η Αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας

Η Αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς