- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυο νέα έργα οδικής ασφάλειας στην Π.Ε Καρδίτσας

Δυο νέα έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας μετά την υπογραφή των συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή τεχνικών και το δεύτερο στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας διευκολύνοντας την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Με τα δυο νέα αυτά έργα αποκαθιστούμε ζημιές και κατασκευάζουμε απαραίτητα τεχνικά σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας. Σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση εμείς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, εξασφαλίζουμε πόρους για έργα ανθρώπινα, έργα χρήσιμα, έργα ουσίας».

Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:

Α) Το έργο «Κατασκευη και καθαρισμος τεχνικων  οδικου δικτυου Π.Ε. Καρδιτσας (2017-2018)» προϋπολογισμού 500.000  € με Φ.Π.Α, αφορά στη βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας (σε περιοχές της Δυτικής Αργιθέας και του Δήμου Καρδίτσας), η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης θα γίνουν εργασίες καθαρισμού φρεατίων -σωληνωτών οχετών  και επενδεδυμένων τάφρων. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

Β) Το έργο «Βελτιωση-συντηρηση-αποκατασταση ζημιων εθνικου οδικου δικτυου Π.Ε. Καρδιτσας 2017-2018» προϋπολογισμού 500.000 € με Φ.Π.Α, αφορά σε εργασίες αποκατάστασης των βλαβών σε θέσεις του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Περιφέρειας Θεσσαλίας . Για την αποκατάσταση των προαναφερόμενων βλαβών προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης που είναι οι εξής: