- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (drive through tests) για τον κορωνοϊό στο Μουζάκι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρες  09.00 – 13.30, δωρεάν μαζική λήψη έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με τη μέθοδο του drive through testing (έλεγχος μέσα σε αυτοκίνητο). Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της σκεπαστής Δημοτικής αγοράς της πόλης.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν την Πέμπτη με τα οχήματά τους, στη δημοτική αγορά του Μουζακίου. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας και μέσα από τα τεστ που προμηθευτήκαμε ως Δήμος, θα μπορέσουμε να έχουμε μια αντικειμενική και επιστημονικά τεκμηριωμένη εικόνα της διασποράς του ιού. Σκοπός μας, είναι να διοργανώσουμε άλλη μια ανάλογη δράση στο Δήμο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, θα φροντίσουν ώστε με λειτουργικό και ασφαλή τρόπο να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος των αυτοκινήτων από το σημείο ελέγχου, προς αποφυγή οποιοδήποτε συνωστισμού. Οι δημότες του Μουζακίου, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Με τη μέθοδο αυτή, δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες, που εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο που δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς (πυροσβεστική). Οι πολίτες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς του (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.