- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δόμνα Μιχαηλίδου από Καρδίτσα: Τα κονδύλια υπάρχουν και έχουν εγκριθεί

Στην Καρδίτσα περιόδευσε την Πέμπτη η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Ιανός, η οποία έπληξε την περιοχή.

Η κ. Μιχαηλίδου είχε αρχικά συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησαν επισκέψεις σε διάφορες κοινωνικές δομές.

Λίγο πριν τις 4.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μετά την καταστροφική αυτή κακοκαιρία.

«Ο Ιανός έδειξε τα δόντια του με όλη του τη δύναμη. Οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση και περιμένουν από την κυβέρνηση να δώσει αυτά που πρέπει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Νούσιος.

Εν συνέχεια, και όπως κατέγραψε το karditsanews, αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουζάκι, όπου μεταξύ άλλων καταστράφηκε το Κέντρο Υγείας της περιοχής, στην Αργιθέα όπου ακόμη υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, στους Δήμους Παλαμά και Σοφάδων όπου επίσης υπάρχουν προβλήματα, ενώ πολλές οικογένειες μένουν σε ξενοδοχεία και γενικότερα σε όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Νομό.

«Είχαμε 196 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα, που πέφτουν σε έναν χρόνο. Πήγε και στα βουνά, άρα είχαμε 400 χιλιοστά νερού, δηλαδή 400 τόνους ανά στρέμμα. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήμασταν εκεί. Σώζαμε ανθρώπους. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί βοήθεια όπως στην Εύβοια και αυτό είναι πολύ θετικό βήμα» συμπλήρωσε ο κ. Νούσιος.

Όπως πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης αυτή τη στιγμή προς τους πληγέντες, όπως μέσα από τα συσσίτια και τις διάφορες προσφορές που έρχονται από διάφορους φορείς και όχι μόνο.

Από την πλευρά του, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί όσο πιο σύντομα ώστε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Ακολούθως, η Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως έχει εγκριθεί το πακέτο στήριξης του Νομού Καρδίτσας και επεσήμανε πως σε ό, τι αφορά στις δικές της αρμοδιότητες έχουν παραταθεί οι ασφαλιστικές εισφορές όπως επίσης και η αυτοδίκαιη παράταση βοηθημάτων.

«Τα κονδύλια υπάρχουν και έχουν εγκριθεί. Τώρα προέχει η οργάνωση και η καταγραφή. Το κλειδί είναι η στοχευμένη αποκατάσταση. Η οργανωμένη καταγραφή» τόνισε η Υφυπουργός.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε πως θέλει να δει τι άλλου είδους βοήθεια μπορεί να δοθεί μέσα από τις κοινωνικές δομές της Θεσσαλίας και ζήτησε να ενημερωθεί τι γίνεται και με τη φιλοξενία όσων δεν έχουν αυτή τη στιγμή στέγη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος απάντησε πως στην Καρδίτσα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης είπε πως 20 άτομα στη δική του περιοχή φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία.

Και από τις δυο πλευρές (Υφυπουργός και Περιφερειακή Ενότητα) τονίστηκε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία.