- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δύο νέα πρωτότυπα πάρκα ετοιμάζει ο Δήμος Λ. Πλαστήρα

Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο δήμαρχος έθεσε σημαντικά θέματα στην υπουργό, τα οποία σχετίζονται με τη δημιουργία δύο μοναδικών για τη χώρα μας θεματικών πάρκων που ετοιμάζει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στην υπουργό μελέτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για τη δημιουργία Πάρκου Ιστορικής Μνήμης, το οποίο θα αναδεικνύει την Ιστορία των Αγράφων διαχρονικά μέσα από τη Σύγχρονη Τέχνη και ζήτησε την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο. Το δεύτερο είναι το Πάρκο Υδάτινου Πολιτισμού και Υδροκίνησης, «Λάλον Ύδωρ» της Κερασιάς, για το οποίο επίσης ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μελέτη.

Επίσης ο κ. Νάνος ζήτησε από την Υπουργό κ. Μενδώνη, την ένταξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο πρόγραμμα για σύνθετες πολυθεματικές δράσεις του ΥΠΠΟΑ και προσκάλεσε την υπουργό να επισκεφθεί τη Λίμνη Πλαστήρα. Η υπουργός αποδέχθηκε τα αιτήματα, καθώς και την πρόσκληση, το προσεχές διάστημα αναμένεται η κ. Μενδώνη να επισκεφθεί τη λίμνη Πλαστήρα.

 

Συνάντηση για τη μετεγκατάσταση του Λαμπερού

Μετα το ΥΠΠΟΑ, ο δήμαρχος Πλαστήρα συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Μπράντζο, επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Σταμάτη. Στη συνάντηση το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η μεταγκατάσταση του Λαμπερού, ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο καθώς χρονίζει πλέον των 40 ετών. Ο δήμαρχος ζήτησε να δοθεί πολιτική λύση για να ξεπεραστούν τα όποια νομικά και τεχνικά ζητήματα και να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας στη διανομή των οικοπέδων. Ο δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Σταμάτη να επισκεφθεί το Λαμπερό, για να έχει προσωπική αντίληψη και ο Γ.Γ. αποδέχθηκε την πρόσκληση.