- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δ. Βερίλλης: Η στήριξη του αγροτικού τομέα ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά μου

Στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας, ένα θέμα μείζονος σημασίας για το νομό μας, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δομήνικος Βερίλλης κατά την περιοδεία σε διάφορα χωριά του κάμπου.

Ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας αναφέρθηκε εκτός των άλλων στη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων, τη Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου στήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και την έγκριση υλοποίησης μεγάλων και μικρών αρδευτικών έργων ύψους 18,5 εκ. ευρώ.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στη θέσπιση του αφορολόγητο στις 12.000€ για τους αγρότες, ενώ ο κος Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα φορολογεί τους αγρότες με 9% από το πρώτο κιόλας ευρώ, δήλωση την οποία μάλιστα την είχε κάνει κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Δομήνικος Βερίλλης.

Επίσης, ο κ. Βερίλλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη κατασκευής των κλειστών αγωγών για τη μεταφορά του νερού στο ΤΟΕΒ Ταυρωπού και όλο το δίκτυο του νομού μας καθώς και την υλοποίησης των μεγάλων αρδευτικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί για το φράγμα και τον Ταμιευτήρα νερού Μουζακίου, που είναι έργο αναγκαίο για την αγροτική παραγωγή ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Τόνισε μάλιστα πως είναι απαράδεκτο για το έργο αυτό που είναι επίσης έργο περιβαλλοντικό και υδρευτικό να έχει σταματήσει η κατασκευή του εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Τέλος, σημείωσε πως η άρση της οδικής και σιδηροδρομικής απομόνωσης του νομού μας θα βοηθήσει στην καλύτερη εξαγωγή των αγροτικών Προϊόντων και θα διευκολύνει την υλοποίηση μικρών και μεγάλων μονάδων μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

.