- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΑΣΥ Καρδίτσας: Κύριο μέλημά μας η διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Από ιδρύσεώς του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και οι εργαζόμενοί του, έχουν ως κύρια αποστολή τη  διασφάλιση  της  δημόσιας  τάξης και ασφάλειας για  όλους τους πολίτες που κινούνται, ζουν και εργάζονται στην πατρίδα μας.

Με κύρια όπλα τους τον επαγγελματισμό, το φιλότιμο και παρά τον ελλιπή εξοπλισμό που τους παρέχει η πολιτεία,  η Ελληνική Αστυνομία  κατατάσσετε ως μια εκ των καλύτερων αστυνομιών του κόσμου και η χώρα μας μια εκ των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως!

Ενίοτε η επιβολή κάθε είδους διοικητικών προστίμων στους παραβάτες, δημιουργεί εντάσεις και απρόοπτα, δίνοντας χώρο σε επιτήδειους που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν, επιδιώκοντας ρήξη συνεργασίας και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στην κοινωνία και τους φυσικούς της προστάτες.

Με αφορμή δράσεις από πλευράς αστυνομικών, που σχετίζονται με την διασπορά του ιού και είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, έδωσαν τροφή για κατ ιδίαν ερμηνείες δήθεν αυθαίρετης και απρόκλητης αστυνομικής βίας, υπέρμετρο ζήλο, διαχωρισμούς πολιτών σε σχέση με την καταγωγή τους ή τα πολιτικά τους πιστεύω, αποτελούν  παραληρηματικά λιβελήματα και ατομικές σκοπιμότητες που ελλοχεύουν κινδύνους για τη  δημόσια ασφάλεια και την εσωτερική ειρήνη.

Παροτρύνσεις για ξεσηκωμούς πολιτών, για βιαιοπραγίες, στοχοποιήσεις αστυνομικών και προτροπές για συναθροίσεις και αναρχία, μας βρίσκουν διαμετρικά αντίθετους και στους  εμπνευστές του χάους και ονειροπόλους κατάλυσης του πολιτεύματός μας, τους λέμε ότι θα είμαστε απέναντί τους!

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αν και αποτελεί πάρεργο από την κυρία αποστολή μας, πληρώνοντας βαρύτατο φόρο με 700 περίπου συναδέλφους μας να έχουν ήδη νοσήσει, αποτελεί κύριο μέλημα μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε έχοντας στο πλευρό μας την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και της τοπικής κοινωνίας. Η μικρή κοινωνία δε της Καρδίτσας, γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν της τοπικής Αστυνομίας και δεν πείθεται από προσπάθειες σπίλωσης του έργου μας, προς όφελος πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.