- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καρδιτσομαγούλας

Ένας ακόμη ενοριακός Ιερός Ναός της μητροπολιτικής μας περιφερείας εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο. Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδιτσομαγούλας.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος αφού προσκόμισε τίμια λείψανα Αγίων, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού τον Εγκαινίων.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης έγινε δια των λειψάνων των αγίων Μαρτύρων των Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τόσο τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων όσο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χρήστο Πατσιαούρα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτών, καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς και τον ευσεβή λαό του Θεού.