- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Γεφυρίων

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Γεφυρίων.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής κόμισε μαρτυρικά λείψανα των αγίων Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, τα οποία την επομένη τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Στην ομιλία του ανεφέρθη εκτενώς στην ακολουθία των Εγκαινίων.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, ο οποίος έχει την μέριμνα για την προετοιμασία και την διεξαγωγή της ακολουθίας των Εγκαινίων μαζί με τους Διακόνους και τους λαϊκούς συνεργάτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Ακόμη, ευχαρίστησε στον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Ανυφαντή και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και τον ευσεβή λαό, που με κατάνυξη και ησυχία μετείχαν στις Ακολουθίες και στην Θεία Λειτουργία.