- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εθελοντική επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα από τον Ιατρικό Σύλλογο

 

Την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη ομάδας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην κοινότητα Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απόστασης αλλά και υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μουζακίου δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας.

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών από τις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Γενικής Ιατρικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, Πνευμονολογίας, Γαστρεντερολογίας, Δερματολογίας και Ακτινολογίας εξέτασε στο Δημοτικό Σχολείο του Ανθηρού κατοίκους της τοπικής κοινότητας καθώς και κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων και οικισμών ενώ πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Οι ιατροί που συμμετείχαν ήταν οι Ανυφαντής Σωτήριος, Βασίλογλου Αικατερίνη, Γκιζλής Βασίλειος, Ζαχαρής Γεώργιος, Κατράνα Ελένη, Κουλοκτσής Σωτήριος, Μαγαλιού Νικολέτα, Σίμος Θωμάς, Πιτσαργιώτης Νεκτάριος, Τάκας Κων/νος, Τζανακάρη Αθανασία, Τζέλλας Σωτήριος,   Τσιγάρας Σωκράτης και Τσιρογιάννης Θεοφάνης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά την Επισκέπτρια Υγείας κα Βασιλού Ερμιόνη και τις Νοσηλεύτριες Ανδρέου Γεωργία, Κυρίτση Νικολέτα, Πάπαρη Βασιλεία και Τουραλιά Ζαχαρούλα από το Κέντρο Υγείας Μουζακίου- ΓΝ Καρδίτσας καθώς και τις κες Παπαϊωάννου Αθανασία, Παππά Χρυσούλα, Τριζμπιώτη Έλλη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία το Δήμο Αργιθέας και το ΚΤΕΛ Καρδίτσας που φρόντισε αφιλοκερδώς για την ασφαλή μεταφορά μας με οδηγό τον κ. Λιάσκο Κωνσταντίνο καθώς και την Εκτυπωτική Καρδίτσας για την προσφορά εντύπων που χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή του ιστορικού και των εξετάσεων των κατοίκων.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας που έχει σχεδιάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας. Βασικός μας στόχος είναι παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε η εξομάλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η βελτίωση του επιπέδου υγείας των συμπολιτών μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.