- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση Διάχυσης των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων από το ΙΕΚ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019, η εκδήλωση Διάχυσης των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS+, του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας. Το πρόγραμμα με τίτλο: «Απόκτηση Δεξιοτήτων σε Τεχνολογίες Διαχείρισης Τουριστικών Επιχειρήσεων»,περιλάμβανε  δυο ροές, η 1η  στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας, το χρονικό διάστημα από 19-Μαρτίου έως 03 Απριλίου 2019 και η 2η στη Σικελία, το χρονικό διάστημα από 06 έως 21 Μαΐου 2019. Η θεματική του προγράμματος αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω άνοιγμα του θεσμού της κατάρτισης στην τοπική κοινωνία και στην ενεργοποίηση των κινήτρων και του ενδιαφέροντος των καταρτιζόμενων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του ΙΕΚ, Θεόδωρος Μπαλωμένος και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:

Στους βασικούς σκοπούς και στόχουςενός προγράμματος κινητικότητας, στον τομέα της κατάρτισης. Συγκεκριμένα, βασικός σκοπός είναι να διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των καταρτιζόμενων και να τους στηρίξει στα ζητήματα της απόκτησης επαγγελματικής, πολιτιστικής και προσωπικής μαθησιακής εμπειρίας σε νέο ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον καθώς και της τόνωσης της απασχολησιμότητάς τους στο διηνεκές της καριέρας τους.

ΗΔράσητου προγράμματος αναδεικνύειευκαιρίεςκαιδυνατότητεςβελτίωσηςτωνγνώσεων, τωνικανοτήτωνκαιδεξιοτήτωντωνατόμωνπουεργάζονταιήμαθητεύουνσεφορείς της ΕπαγγελματικήςΕκπαίδευσηςκαιΚατάρτισηςκαιτηςαγοράςεργασίαςγενικότερα. Τα σχέδια προωθούν δραστηριότητεςδιακρατικήςκινητικότηταςμεσκοπότηνενίσχυσητης σύνδεσηςτης Επαγγελματικήςεκπαίδευσηςμετηναγοράεργασίας, τηνκατάρτιση, τημαθητεία, τηνπρακτικήάσκηση, σεφορείςυποδοχήςπουεδρεύουνσεχώρεςτηςΕυρώπηςκαιτης ΕυρωπαϊκήςΈνωσηςπουμετέχουνστοπρόγραμμα.

Τα οφέλη για τους Συμμετέχοντες εστιάζουν στους παρακάτω άξονες:

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων καταρτιζόμενων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζοντας τις δράσεις τους,  προσπάθησαν να διαχύσουν τα μαθησιακά τους αποτελέσματα στους συναδέλφους τους.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων να μάθουν από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων, τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ήταν ιδιαίτερο.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους καταρτιζόμενους και τους συνοδούς, καθώς και τους χορηγούς για την ευγενική τους προσφορά.