- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου για την ημέρα Δασοπονίας

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου και το Δασαρχείο Μουζακίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 εκδήλωση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθυντή του Σχολείου κ. Γκαραβέλα Δημήτρη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Ημέρας και της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός του Κ.Π.Ε. κ. Γκορίλας Θωμάς μίλησε για τις ωφέλειες, τις λειτουργίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα δάση και παρουσίασε εικόνες από τη χλωρίδα και πανίδα των ελληνικών δασών, τονίζοντας ιδιαίτερα τους Εθνικούς Δρυμούς της Ελλάδας. Ο Δασάρχης κ. Μπαλάσκας Δημήτριος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δασαρχείου Μουζακίου, στον τομέα ευθύνης και μίλησε γενικά για τη διαχείριση των Δασικών Οικοσυστημάτων.

Τέλος τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου μοίρασαν σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου σελιδοδείκτες με εικόνες από τη ζωή στο «Δάσος».

Ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους στην ενδιαφέρουσα πραγματικά εκδήλωση.