- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ. Μουζακίου σε συνεργασία με τη Φλόγα

Την κοινωνική του ευαισθησία απέδειξε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μουζακίου που μέσω της ΔΗΚΕΔΗΜ διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Σε μία πολύ συγκινητική βραδιά τα μικρά παιδιά του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών» της ΔΗΚΕΔΗΜ παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο που είχε να κάνει με τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της από το κοινωνικό σύνολο.

Στη συνέχεια η παράσταση που έδωσε ο νεαρός Παπαγιάννης διηγούμενος την προσωπική του εμπειρία από τη νεοπλασματική ασθένεια, στην κυριολεξία άφησε άναυδους όλους όσοι την παρακολούθησαν. Το ψυχικό του σθένος και η ευγλωττία του σε συνδυασμό με την εξαιρετική του αφήγηση στην συγκίνησαν και ταυτόχρονα ευαισθητοποίησαν τους πάντες.

«Έχω πολλούς λόγους να είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάνει η ΔΗΚΕΔΗΜ, όμως σήμερα νοιώθω  ότι η εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη «Φλόγα» είναι η επιτομή των κοινωνικών δράσεων του Δήμου μας μέσω της κοινωφελούς μας επιχείρησης. Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο κ. Τσιρογιάννη και το Διοικητικό Συμβούλιο, στους καθηγητές και κυρίως στους μικρούς μας μαθητές. Δεν μπορώ όμως παρά να υποκλιθώ μπροστά στο ψυχικό σθένος, τη δύναμη και το θάρρος των οικογενειών που δοκιμάστηκαν από τη νεοπλασματική ασθένεια και μέσω της «Φλόγας» επιτελούν ένα εξαιρετικό κοινωνικό έργο» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη έκανε εκτενή αναφορά στο νόημα της εκδήλωσης τονίζοντας τη διάθεση της Κοινωφελούς επιχείρησης να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που δοκιμάζονται και κυρίως να περάσει το μήνυμα της ευαισθησίας και της συμπόρευσης με τη δουλειά που κάνει ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική νόσο η «Φλόγα»

Στο φουαγέ του Κινηματοθέατρου λειτουργούσε παράλληλα με την εκδήλωση  πασχαλινό BAZAAR, με δημιουργήματα παιδιών του ΚΔΑΠ τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πέρα από το Δήμαρχο κ. Κωτσό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσιούμας, ο δημοτικό σύμβουλος κ. Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Μουζακίου κ. Πούπης και ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου « Γ. Πασιαλής» κ. Γκαραβέλας