- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση τιμής για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών «Ο Καραϊσκάκης» προσκαλούν όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς του Λεκανοπεδίου Αττικής-Πειραιά, την προσεχή Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.30’ π.μ. στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο Αττικής (πλησίον Γηπέδου Ολυμπιακού «Γεώργιος Καραϊσκάκης» – σταθμού Η.Σ.Α.Π. «Νέο Φάληρο»).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Ανδρός και Ήρωα της Επανάστασης του 1821 θα μιλήσει ο Πρέσβης επί τιμή κ. Περικλής Νεάρχου.

            Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων των φορέων και των συλλόγων, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Καρδίτσας, από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».

Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, ενώ θα παραστεί αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Οπλιτών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

            Έχουν προσκληθεί να παραστούν οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές Αρχές, καθώς και όλα τα Καρδιτσιώτικα και Θεσσαλικά σωματεία.