- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον κυρό Κύριλλο Β΄

Τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του μακαριστού γέροντα Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου του Β΄, με την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμησή του.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Επισκόπου εν Αυστρία και Ελβετία κ. Ανδρέου (Πατριαρχείο Σερβίας) και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, αλλά και στον μακαριστό γέροντα Μητροπολίτη κυρό Κύριλλο.

Ακολούθως και ώρα 12:00΄μ., στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» της πόλεώς μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης – ομιλία για τον βίο και το έργο του κεκοιμημένου Αρχιερέως. Στην εν λόγω εκδήλωση ομίλησαν οι: Πανιερώτατος Επίσκοπος εν Αυστρία και Ελβετία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ανδρέας, κ. Θεόδωρος Μαριόλης, Χειρουργός-Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρός στο Γενικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισίας «Άγιοι Ανάργυροι» και κ. Μιράντα Μπέκου-Αμούντζια, φαρμακοποιός και Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλες της Αγάπης» Καρδίτσας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος γέροντας Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό του π. Αχίλλιο Τσούτσουρα και τον Αρχιδιάκονό του π. Μωυσή. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την γνωριμία του με τον τότε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και έπειτα Μητροπολίτη αυτής Κύριλλο Β΄ τονίζοντας την πραότητα, την αγάπη και την υπομονετικότητά του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος είπε: «Είχα την ευλογία να γνωρίσω και να ζήσω μαζί με τον μακαριστό γέροντα Μητροπολίτη κυρό Κύριλλο Β΄ έξι μήνες και κάτι ημέρες. Ο μακαριστός Γέροντας «διήρχετο εεργετν» καθόλη την διάρκεια της επίγειας ζωής του». Τέλος, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους ομιλητές, τον π. Γεώργιο Στάμο, Αρχιερατικό Επίτροπο Καρδίτσης, ο οποίος επωμίστηκε τον συντονισμό της εκδήλωσης, όλους όσους οργάνωσαν αυτή, ιδιαιτέρως την κ. Χριστίνα Κολοβού καθώς και τους ανθρώπους που αγάπησαν και αγαπούν τον μακαριστό Μητροπολίτη, την οποία αγάπη τους την δείχνουν όπως τόνισε με το να παραμένει το καντήλι του τάφου του αναμμένο πάντα. Τέλος, ευχαρίστησε την διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ» για την αίθουσα.