- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδηλώσεις στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, με αφορμή τόσο τη λήξη των Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσο και το χρονικό διάστημα 1-10 Ιουνίου που ορίσθηκε από τη Σχολική Κοινότητα ως «Πολιτιστικό Δεκαήμερο» .

Συγκεκριμένα οι μαθητές της  Γ΄τάξης παρουσίασαν δραματοποίηση της ψηφιακής εικονογραφημένης ιστορίας: «Το δόντι του Τίγρη», που δημιούργησαν κατά την υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: « Στόμα γερό σε σώμα γερό» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολης, επενδύοντάς την με μουσική και τραγούδια.

Οι μαθητές της Δ΄τάξης παρουσίασαν δραματοποιημένη την  εικονογραφημένη ιστορία: «Τα σύννεφα που δεν μπορούσαν να…κλάψουν» που δημιούργησαν ψηφιακά σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομάγουλαςστα πλαίσια Διασχολικής συνεργασίας κατά την υλοποίηση Περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: «Το νερό…νεράκι!» Την δραματοποίηση επένδυσαν με μουσικές και «ήχους του νερού»!!

Οι μαθητές της  Ε΄τάξης παρουσίασαν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς με θέμα τα φυτοφάρμακα και τίτλο: «Τελικά…τί βάζουμε στο πιάτο μας;» ενώ πλαισίωσαν την εκδήλωση με τραγούδια. Αποχαιρέτησαν και ευχήθηκαν «καλή πρόοδο» επίσης στους συμμαθητές τους της Στ΄τάξης, οι οποίοι παρουσίασαν χορευτικό πρόγραμμα στην ίδια εκδήλωση αλλά και βίντεο με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο: «IC WHAT UC» και δραστηριοτήτων που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η υλοποίηση των Καινοτόμων Προγραμμάτων, δίνει αφορμή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για «κατάκτηση της  γνώσης» με τρόπο ουσιαστικό και γόνιμο μέσα από την  αναζήτηση πληροφοριών, τις ενδοσχολικές και διασχολικές συνεργασίες,την ενημέρωση και επαφή με επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, την έκφραση μέσω των τεχνών και της Τεχνολογίας.