- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

EKDILOSI2Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί και φέτος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Πέμπτη στις 18 Αυγούστου την πιο μαγική ίσως βραδιά του καλοκαιριού, που είναι αφιερωμένη στην αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στα πλαίσια του φετινού εορτασμού, προσκαλεί το κοινό να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας δύο παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Πιο συγκεκριμένα:

1) Ο αρχαιολογικός χώρος αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα Μοσχάτου στις 21:30 μ.μ., θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Lamia Bedioui & The Dessert Fish” (Lamia Bedioui: τραγούδι και αφήγηση, Γιώργος Βουρνάς: ούτι, κιθάρα, καβάλι, μαντολίνο, νέυ, φωνητικά, Λουκία Κωνσταντάτου: κανονάκι, φωνητικά, Κώστας Παπαθύμνιος: ποντιακή λύρα, κιθάρα με δοξάρι, λαούτο, φωνητικά και Γιάννης Ευσταθόπουλος: κρουστά). Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς με τίτλο “Athamra” μαζί με μια εκλεκτική ποικιλία παραδοσιακών μουσικών οργάνων υπόσχονται με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι ένα απολαυστικό ταξίδι στον χωροχρόνο με τραγούδια, αφηγήσεις και αυτοσχεδιασμούς πάνω στη μουσική παράδοση των χωρών της Μεσογείου, καθώς και με πρωτότυπες συνθέσεις. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και ο Σύλλογος Μορφοβουνιτών Καρδίτσας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως 24:00.

2) Στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και ώρα 21:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το τοπικό μουσικό σχήμα “Μουσικές Αποδράσεις” σε συνδιοργάνωση της ΕΦΑ Καρδίτσας με τον Δήμο Μουζακίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έντεχνο ελληνικό τραγούδι αφιερωμένο στην τιμώμενη αυγουστιάτικη πανσέληνο. Το επιβλητικό κάστρο και η πανοραμική θέα, λουσμένα από το φως της πανσελήνου και τις μουσικές αποχρώσεις, αποτελούν εχέγγυα μιας ανεπανάληπτης νοερής απόδρασης. Ώρες λειτουργίας του χώρου από 20:00 έως 24:00.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες εκτός από ψυχαγωγία θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος.
Πληροφορίες : 2441061564/79832

email : efakar@culture.gr [1]

https://www.facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas [2]

http://ldepka.culture.gr/ [3]