- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2016, θα βρίσκεται στην νήσο της Κερκύρας, όπου θα μετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Το εσπέρας της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα μεταβεί στην πόλη της Καλαμπάκας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για να μετέχει στην υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πλατεία Δημαρχείου.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει επί τη ιερά μνήμη του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα τεθεί προς ευλογία των ευλαβών χριστιανών τεμάχιο ιερού Λειψάνου του Αγίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου (παρεκκλήσιο Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους) Παλαμά.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως