- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 9:00΄μ.μ., επί τη αποδόση της λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως, θα τελέσει τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης.

Το διήμερο 24 και 25 Μαΐου, θα μεταβεί στο νησί της Σίφνου κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου, για να μετάσχει των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Χρυσοπηγής και του θαύματος Αυτής προς τους Σιφνίους.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής, το εσπέρας της Τετάρτης 24 Μαΐου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην ως άνω Ιερά Μονή.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 25 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.